First look: dit zijn de Disneyland Paris Fandaze

Onder de naam Disney Fandaze organiseert Disneyland Paris mid-2018 een speciaal op de fans gericht event-weekend met onder andere zeldzame characters, exclusieve collectors merchandise en speciale shows. Tevens krijgt het Studios Park een Ducktales Parade.

Na maandenlang teasen met onder andere een eigen twitter-account en Facebook-pagina, heeft Disneyland Paris zaterdagavond in een event voor de fan-bloggers de details bekend gemaakt over wat dit nieuwe concept nu precies inhoudt.

Er komt een Fandaze kickoff party mid 2018 (geruchten: 1, 2 en 3 juni) in het Walt Disney Studios Park met zeldzame characters, exclusieve collectors merchandise en eten. Ook de rides zijn open en er worden speciale shows opgevoerd, ondermeer “Max Live: Gettin’ Goofy With It, gebaseerd op Goof Troop. Disney belooft 50 characters, waaronder Inside Out, Bolt, en Kuzco. Ook komen er twee nooit eerder vertoonde characters en krijgen veel van hen speciaal voor het event ontworpen kostuums. Bezoekers worden aangemoedigd verkleed als hun favoriete Disney character of ride te komen.

Ook krijg Walt Disney Studios Park weer een parade: de Dance Your Ducktales Parade, met de belangrijkste figuren van de tekenfilmserie die dit jaar weer nieuw leven wordt ingeblazen. Of de Parade alleen tijdens het Fandaze event te zien is of ook daarbuiten is nu nog niet duidelijk.

Er is geen lidmaatschap nodig voor Fandaze, het is voor iedereen toegankelijk. Prijzen voor de speciale events worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Fandaze is gemaakt voor de echte fans van Disney; Disney-fans zijn volgens Disney niet alleen de mensen die alle merchandise kopen, ook niet die alle liedjes woord voor woord kennen. Nee, het zijn mensen die ooit door Disney, dankzij Walt, een ’transformatie van het hart’ hebben ondergaan.

Disneyland Paris heeft naar eigen zeggen nog niet alle Fandaze-gerelateerde events bekend gemaakt, daar komen later nog aankondigingen over. Ook hoopt Disney van Fandaze een terugkerend event te maken.

Het volledige Nederlandstalige persbericht vind je hier.

3 reacties

  1. “Ook komen er twee nooit eerder vertoonde characters”
    Kleine opmerking, want de officiële fandaze site zegt nu dat het 2 zeldzame characters worden ‘die nog nooit eerder samen gezien zijn in de Disney Parks’. Waarschijnlijk dus geen brand new characters 🙁 Maar aangezien ze er flink mee opscheppen zal het hopelijk toch een speciale gebeurtenis worden.

    Verder een toffe boel wat er op het programma staat, ze spelen ook lekker in op 90’s nostalgie met Ducktales en de Goof troop. Jammer dat jullie ondanks de uitnodiging niet bij het bloggerevent konden zijn heren.

  2. Op onderstaande ‘officiële’ pagina van Disney is alle informatie over het ‘Fandaze event’ te vinden. Daar wordt trouwens met zekerheid gesproken over het eerste weekend van juni:
    ‘Prepare to join Disney’s biggest fans for Disney’s biggest-ever fan event, Disney FanDaze Inaugural Party – dazzling and delighting Disneyland Paris during the first weekend in June 2018.’

    http://fandaze.disneylandparis.co.uk/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.