Disney+ nu al beschikbaar in Nederland

Twee maanden voor de officiële startdatum is Disney+ van start gegaan met een gratis proefperiode van twee maanden. De aangekondigde nieuwe series zijn er nog niet te zien, maar al wel een hele reeks films en series uit de archieven van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic.

De interface van Disney+ in Nederland

Zoals wij eerder dit jaar al schreven is Nederland uitgekozen tot testland van de nieuwe streamingdienst van Disney. Het is zo’n belangrijke, grote verschuiving voor het bedrijf dat men zeker wil weten dat alles technisch goed en soepel werkt voordat het in de Verenigde Staten wordt gelanceerd.

Aanmelden voor de proefperiode (die na 12 november overgaat in een abonnement van 6,99 per maand) kan via de app of op de site. Tip: alleen op de site kun je kiezen voor een jaarabonnement van 69,99, een besparing van twee maanden per jaar.

Meld je aan op disneyplus.com of download de apps via de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

UPDATE 9.00 UUR

Disney heeft rond 9.00 uur NL tijd ook het officiële persbericht verspreid:

Disney+ proefperiode vanaf vandaag exclusief live in Nederland

De Direct-to-Consumer & International divisie van The Walt Disney Company maakt vanaf vandaag Disney+ exclusief in Nederland toegankelijk via een gratis proefperiode, voorafgaand aan de lancering op 12 november 2019.

Tijdens deze gratis proefperiode kan iedereen die zich aanmeldt genieten van een selectie van films en series uit de Disney+ collectie.

AMSTERDAM (12 september 2019) – Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland gebruikmaken van de proefperiode van Disney+ waardoor Nederlandse consumenten als eerste ter wereld exclusief toegang krijgen tot de streamingdienst. De proefperiode is gratis en start op 12 september en loopt tot aan de lancering op 12 november. Tijdens de proefperiode krijgen Nederlandse consumenten toegang tot een selectie van films en series uit de Disney+ collectie. De proefperiode is bedoeld om het platform technisch te optimaliseren vóór de officiële lancering van Disney+ op 12 november.

Nederlandse consumenten kunnen zich per direct aanmelden voor deze gratis Disney+ proefperiode. Tijdens de proefperiode kunnen consumenten een selectie van films en tv-series uit de collectie van The Walt Disney Company-merken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic streamen. Zoals onder andere Avengers: Infinity War, The Lion King, Black Panther, Beauty & The Beast, Star Wars: The Last Jedi, Incredibles 2 en Frozen.

Nederlandse consumenten krijgen tijdens de proefperiode direct toegang tot de volgende Disney+ functies: films en series van hoge kwaliteit kijken zonder gestoord te worden door reclame, met vier streams tegelijkertijd, voor zeven verschillende profielen en met de mogelijkheid om onbeperkt te downloaden. Abonnees kunnen Kids-profielen instellen waardoor kinderen eenvoudig kunnen navigeren in leeftijdsgeschikte content.

Deze Disney+ proefperiode wordt op verschillende mobiele apparaten en TV-toestellen ondersteund, waaronder streaming mediaplayers, smart-TV’s en gaming consoles. Vanaf de lancering op 12 november zullen nog meer opties beschikbaar zijn. Klik hier voor een complete lijst met apparaten die tijdens de proefperiode geschikt zijn.

Vanaf 12 november krijgen abonnees volledige toegang tot de enorme verzameling aan speelfilms, series, documentaires en korte films. Als ook films en series die speciaal voor Disney+ zijn gemaakt, voor slechts €6.99 per maand of €69.99 per jaar.

In het eerste jaar zal Disney+ meer dan 25 eigen series en 10 nieuwe films en documentaires releasen, waaronder The Mandalorian van uitvoerende producent en schrijver Jon Favreau en Lady en de Vagebond, een nieuwe uitvoering van de tijdloze animatieklassieker uit 1955 – allebei te zien vanaf 12 november.

Abonnees schakelen vanaf 12 november automatisch over op een betaald abonnement en krijgen vervolgens toegang tot het volledige aanbod van Disney+ met de optie om op te zeggen wanneer ze willen.

UPDATE 10.40 UUR

Toonaangevend Tech magazine The Verge heeft een eerste recensie online geplaatst. Je kunt het hier lezen.

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.