Verbeterde versie Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Anaheim

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 25 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland President Ken Potrock heeft gezegd dat het nieuw te bouwen Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Anaheim “some enhancements” zal hebben. Wat dat precies is heeft hij niet gezegd maar het zou om drie nieuwe scènes gaan.
 • Vanaf 4 maart vindt in Disney California Adventure het Food & Wine Festival plaats. De verschillende menu’s zijn nu bekend gemaakt. Kijk hier voor het overzicht.
 • Drie attracties in Walt Disney World zullen tot en met 7 augustus onderdeel uitmaken van Genie+ in plaats van Individual Lightning Lane. Het gaat om Mickey & Minnie’s Runaway Railway, Frozen Ever After en Space Mountain.
 • Binnenkort vervalt het embargo en kunnen de eerste ervaringen van het Galactic Starcruiser worden gedeeld. Len Testa waarschuwt echter alvast voor een aantal zaken die de geloofwaardigheid van dit soort reviews kunnen aantasten (via Gaby).
 • De Nova Corps Starblaster bij de ingang van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind krijgt steeds meer details. Vooral opvallend is dat de support waar het schip op staat nu bedekt is.
 • Nog een keer flink verticaal gaan in Walt Disney World, want in Moana: Journey of Water worden inmiddels meerdere “levels” aangebracht.
 • Figment is verschenen in EPCOT. Deze keer niet als popcorn bucket maar als vormsnoei. Dit is ter gelegenheid van het International Flower and Garden Festival. Figment staat bij de ingang van het Imagination! paviljoen.
 • De opknapbeurt van Blizzard Beach in Walt Disney World gaat langer duren. Deze zou eigenlijk eind maart klaar zijn, maar is nu verlengd tot in mei.
 • In Disneyland Parijs is men de drone show Disney D-Light aan het testen. Een gast die in Sequoia Lodge verblijft heeft er beelden van gemaakt.
 • De Franse TV heeft gisteravond een documentaire uitgezonden over de opknapbeurt van het kasteel van Doornroosje. In Disneyland: Les Secrets du Château komen verschillende Imagineers aan het woord.

Bioscoop en Disney+

 • Encanto blijft het goed doen op Disney+. In de laatste week van januari was het de meest gestreamde film in de Verenigde Staten volgens de Nielsen streaming kijkcijfers. Als we ook series meenemen staat Encanto op nummer 2, achter de Netflix serie Ozark.
 • Iets meer dan een maand geleden werd bekend dat Disney aan een spin-off serie werkt van The Santa Clause met Tim Allen in de hoofdrol. The Disinsider denkt nu te weten wat de titel gaat worden, namelijk: The Clauses.

Overig nieuws

 • Ant-Man bestaat 60 jaar en Marvel viert dit met een speciale stripreeks. In elk nummer staat een andere persoon centraal die zich ooit Ant-Man heeft genoemd. Bijvoorbeeld Hank Pym en Scott Lang die we ook van de MCU kennen.
 • Even gluren bij de buren: HBO Max heeft gisteren de prijzen voor Nederland bekend gemaakt. Er zijn twee soorten abonnementen: Basic is €5,99 per maand en Standaard is €7,99 per maand. Iedereen die tussen 8 en 31 maart lid wordt, krijgt tevens een levenslange korting van 50%. Hiermee is HBO Max een serieuze concurrent voor Disney+.
 • Tot slot ook iets over Adventures by Disney, die woensdag in Nederland ineens wat aandacht kreeg. In een item van De Avondshow met Arjen Lubach over cruiseschepen kwam de naam voorbij.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.