Nominaties voor de Oscars zijn bekend!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 9 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • DLP Report meldt dat de restaurants Walt’s en Toad Hall zullen heropenen ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs. Bij Walt’s zal een speciaal anniversary menu beschikbaar zijn terwijl bij Toad Hall een vegetarisch “Tofish” menu te bestellen zal zijn.
 • Voor de dertigste verjaardag wordt veel nieuw eten en nieuwe merch gelanceerd (via Carmen). Er wordt een nieuwe pin gelanceerd om de heropening van Walt’s te vieren, de eerste 30th Anniversary merch is in de parken gearriveerd en ook alle nieuwe snacks worden langzaam uitgerold.
 • Place de Stars, het podium aan de linkerkant van het Walt Disney Studios Park wordt binnenkort gesloopt. Volgens Twitter-account Disneyland Paris Works is er nog geen vervanging voor het podium gepland.
 • We berichtten eerder al over de staat van de wachtrij bij Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park. Inmiddels is de attractie weer open voor het publiek, maar de wachtrij heeft nog wel wat werk nodig.
 • Via Matthieu Robin, Show Director bij Disneyland Parijs, hebben we de eerste beelden van de Cinderella mobile die onderdeel zal zijn van de Gardens of Wonder. Deze werd getoond tijdens een Cast Member preview evenement.
 • Hong Kong Disneyland is gesloten vanwege een nieuwe golf van COVID-19. Dit zou in eerste instantie voor twee weken zijn, maar is nu verlengd tot en met 23 februari.

Bioscoop en Disney+

 • Pixar’s Lightyear heeft een nieuwe trailer! De film is vanaf 15 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Ook is er een nieuwe poster.
 • Verschillende Disney producties zijn genomineerd voor Oscars. De film met de meeste nominaties is West Side Story met 7 nominaties waaronder beste film, beste regie en beste actrice in een bijrol. Voor beste animatiefilm zijn Luca, Encanto en Raya and the Last Dragon genomineerd. Bekijk hier de volledige lijst van nominaties.
 • De bekendmaking van de Oscar nominaties was in de Verenigde Staten te zien op Disney+ in een livestream. Deze test werd gedaan om in de toekomst meer live content aan te kunnen bieden.
 • Het derde en laatste seizoen van Love, Victor is vanaf 15 juni te zien op Hulu. Een releasedatum buiten de Verenigde Staten voor Disney+ is nog niet bekend.

Overig nieuws

 • Gisteren vierde John Williams zijn negentigste verjaardag. De componist is natuurlijk vooral bekend van de muziek die hij voor de negen Star Wars films uit de Skywalker Saga schreef. StarWars.com sprak met vier opvolgers: Micheal Giacchino (Rogue One), Ludwig Göransson (The Mandalorian), John Powell (Solo) en Kevin Kiner (The Clone WarsRebels en The Bad Batch)

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.