Nieuwe Pixar film ‘Elemental’ komt volgend jaar uit

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 17 mei 2022.

Nieuws uit de parken

  • Het lijkt erop dat een sterke maag handig is als je een ritje maakt in Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Veel gasten melden dat ze last hebben van misselijkheid. Ook als ze dat normaal gesproken niet zo snel ervaren.
  • Juni is Pride Month en dus heeft Disney Parks de nieuwe Pride collectie gepresenteerd. Tot en met 30 juni zal honderd procent van de opbrengst gedoneerd worden aan verschillende LGBTQ+ organisaties.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren werd de titel en concept art van de nieuwe Pixar-film aangekondigd. De film heet Elemental en zal in juni 2023 uitkomen.
  • Op 5 augustus verschijnt Prey van 20th Century Studios op Disney+. Het is een nieuwe film binnen de Predator franchise. In Amerika verschijnt de film op Hulu. Gisteren verscheen een eerste korte teaser.
  • Over een kleine twee weken zien we in Obi-Wan Kenobi naast Ewan McGregor ook Hayden Christensen terug in Star Wars. Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Star Wars: Attack of the Clones in de Nederlandse bioscopen verscheen. StarWars.com blikt samen met Hayden Christensen terug op die film waarin hij voor het eerst te zien was als Anakin Skywalker.
  • Gisteren meldden we dat spin-off 9-1-1: Lone Star een nieuw seizoen krijgt maar dat de toekomst voor het originele 9-1-1 nog onzeker was. Maar inmiddels is bekend gemaakt dat ook die serie een nieuw seizoen zal krijgen.

Overig nieuws

  • Ron DeSantis, gouverneur van Florida, heeft gezegd dat na de ontmanteling van het Reedy Creek Improvement District de staat Florida de verantwoordelijkheid op zich zou moeten nemen. Dit is dus in plaats van de lokale overheden zoals Orange County en Osceola County.
  • “Wat is er nu zo leuk aan een Disney Park?” Misschien heb jij de vraag wel eens gekregen. In 2017 schreef Todd Martens een uitgebreid artikel in de Los Angeles Times over de psychologische achtergrond achter het vaker bezoeken van een Disney Park. Het is al een wat ouder artikel, maar dit weekend kwam het weer ter sprake op DisTwitter. Onder anderen Marty Sklar en Joe Rohde worden aan het woord gelaten, interessante kost dus!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.