Nieuwe foto’s van World of Frozen in Hong Kong

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 9 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Michael Moriarty, Managing Director van Hong Kong Disneyland, heeft nieuwe foto’s gedeeld vanuit World of Frozen dat later dit jaar open moet gaan.
 • Het einde van een tijdperk? Planet Hollywood in Disneyland Parijs heeft het afgelopen weekend de deuren permanent gesloten. Dit als onderdeel van de grote vernieuwing van Disney Village.
 • Disneyland Parijs heeft bezoek gehad van Kate Walsh. De actrice is bekend van Grey’s Anatomy en Emily in Paris.
 • De honderste verjaardag van The Walt Disney Company betekent ook nieuwe name tags voor Cast Members in Disneyland.
 • Disney heeft bevestigd dat gasten die een ritje maken in TRON Lightcycle Run alle losse voorwerpen in een locker moeten achterlaten. Of bij een andere persoon die niet de attractie in gaat. Dit is de eerste keer dat een achtbaan in Walt Disney World zo’n lockersysteem krijgt.
 • Na 9 dagen is Lightning McQueen’s Racing Academy in Disney’s Hollywood Studios weer open gegaan. De reden van de onverwachte sluiting was waarschijnlijk de Lightning McQueen animatronic.
 • De tentoonstelling The Soul of Jazz: An American Adventure is verwijderd uit The American Adventure in EPCOT. Die was daar te zien sinds 1 februari 2021 om de Pixar film Soul te promoten.
 • Meer Soul nieuws: Disney heeft een video online gezet waarin show producer Jennifer verteld wat haar favoriete onderdeel van World of Color – ONE. En dat is dus Soul.
 • Ook nog twee incidenten in Walt Disney World. Een dronken man heeft in Disney Springs gevochten met een manager, een kind omver gelopen en geprobeerd een plaatsvervangende Sheriff te bijten. En dan was er in de Disney Skyliner een vrouw die zich liet filmen tijdens het flashen van haar borsten.

Bioscoop en Disney+

 • Volgens een gerucht zouden binnenkort de camera’s kunnen gaan draaien voor de door Sharmeen Obaid-Chinoy geregisseerde en door Damon Lindelof geschreven Star Wars film. De hoofdrol wordt volgens dit gerucht gespeeld door een vrouw van kleur. Een officiële aankondiging wordt verwacht tijdens Star Wars Celebration in april.
 • Nu Avatar: The Way of Water winstgevend is (de teller staat inmiddels op 1,7 miljard dollar), heeft regisseur James Cameron bevestigd dat hij ook Avatar 4 en Avatar 5 gaat maken. Avatar 3 is al opgenomen en had een einde kunnen zijn van de franchise in het geval de tweede film geen succes was geworden.
 • En over Avatar: The Way of Water gesproken: In een nieuwe featurette wordt dieper ingegaan op hoe de 73-jarige Sigourney Weaver een personage van 14 jaar oud kan spelen dankzij performance capture.
 • De longlists voor de BAFTA Film Awards (de Britse “Oscars”) zijn bekend. Voor beste film staat het door Searchlight Pictures uitgebrachte The Banshees of Inisherin op de lijst. Lightyear en Turning Red maken kans op de BAFTA voor beste animatiefilm. Angela Bassett is nog steeds in de race voor beste vrouwelijke bijrol voor Black Panther: Wakanda Forever. Die laatste maakt ook kans op een aantal technische prijzen, net als Avatar: The Way of Water.
 • Tijdens D23 Expo werd Inside Out 2 aangekondigd. Helaas zullen Mindy Kaling en Bill Hader niet terugkeren in dit vervolg als de stemmen van respectievelijk Disgust en Fear. De reden is dat ze het niet eens kunnen worden over hun loon.
 • Toen de samenwerking van Disney en de BBC voor Doctor Who werd aangekondigd, waren er geruchten dat het budget omhoog was gegaan naar 10 miljoen pond per aflevering. Dit klopt niet volgens showrunner Russell T. Davies en executive producer Jane Tranter: “It’s a really good budget for us. But we are not Game of Thrones. Or The Rings of Power.”

Overig nieuws

 • Niemand minder dan John Williams heeft een muziekthema geschreven voor Monday’s College Football National Championship op ESPN. Het stuk heet “Of Grit and Glory” en is later vandaag voor het eerst te horen.
 • The Walt Disney Company en Comcast (eigenaar van Universal) zijn allebei potentiële kopers van World Wrestling Entertainment (WWE). Dat beweert CNBC.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.