Joyeux anniversaire Disneyland Paris!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 12 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Vandaag is het precies 30 jaar geleden dat Disneyland Parijs haar deuren voor het eerst opende voor gasten. Disneyland Parijs, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren! VRT Nieuws schreef een mooi artikel over de pieken en dalen van ‘ons’ park. En, om in de traditie te blijven kijken we ook weer even terug naar de openingsceremonie van ons resort.
 • Voor de verjaardag is er vanmiddag om 14:30 een evenement georganiseerd met verschillende Imagineers zoals Tony Baxter, Tom Morris en Tim Delaney. Gisteren kwamen zij al samen op Castle Hill voor een groepsfoto.
 • Nu de opening van Avengers Campus steeds dichterbij komt, komen er ook steeds meer beelden naar buiten. Zoals de foto’s in onderstaande tweet.
 • Op dit moment is het niet meer mogelijk om een ticket te reserveren voor Disney’s Hollywood Studios op 4 mei. Die dag is het Star Wars Day. Disney heeft nog geen officiële activiteiten of evenementen aangekondigd maar het lijkt er op dat veel fans die dag willen doorbrengen op Batuu.
 • Het gerucht ging al eerder rond, maar Disney heeft inmiddels officieel aangekondigd dat het Cultural Exchange Program terug komt. Via dit programma kunnen onder andere de paviljoens in World Showcase worden bevolkt met de lokale bevolking per land.
 • Over 10 dagen komt de Main Street Electrical Parade terug naar Disneyland in Anaheim. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Encanto in de parade zou worden verwerkt, heeft Disney nu aangekondigd dat er een nieuwe finale-float komt in het thema van The Princess and the Frog.

Bioscoop en Disney+

 • Percy Jackson and the Olympians heeft de hoofdrolspeler gevonden. De dertienjarige Walker Scobell zal te zien zijn als Percy Jackson in de Disney+ serie. Eerder dit jaar speelde hij al naast Ryan Reynolds in de Netflix film The Adam Project.
 • De Marvel serie Ironheart zal geregisseerd worden door Sam Bailey en Angela Barnes. Ryan Coogler, regisseur van Black Panther, heeft zich bij het creatieve team gevoegd als executive producer.
 • Marvel Studios heeft de character posters voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness online gezet. Naast de posters van Doctor Strange, Wanda, Wong en America Chavez zijn er ook posters van Mordo en Christine Palmer.

Disney Cruise Line

 • Eerder schreven we in de Daily Disney Roundup al over de reis die de Disney Wish gemaakt heeft van de Meyer Werft in Papenburg in Duitsland naar de Eemshaven hier in Nederland. Disney heeft nu zelf een eigen video online gezet van die reis.

Overig nieuws

 • Met de overname van 20th Century Fox, werd Disney ook de eigenaar van Blue Sky Studios (bekend van de Ice Age franchise). Die studio was toen al vergevorderd met een animatiefilm genaamd Nimona. Disney besloot echter het project te cancelen. Het LGBTQ+ thema van de film zou de reden zijn. Nu heeft de film een nieuw thuis gevonden bij Netflix.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.