Disney verliest rechten op Scrat uit Ice Age

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 31 januari 2022.

Nieuws uit de parken

 • We hadden al eerder gehoord dat Fantasmic! binnenkort terugkeert in Disney’s Hollywood Studios, maar op nieuwe beelden van Twitterheli bioreconstruct is nu zichtbaar dat de gracht in het gigantische theater in Orlando inmiddels ook weer gevuld is.
 • Een verblijf in de Galactic Starcruiser is en zal voor velen van ons onbetaalbaar blijven. Maar als je die paar duizend dollar dan hebt neergelegd, hoef je in ieder geval geen extra kosten meer te maken om Rise of the Resistance te kunnen bezoeken. Gasten krijgen namelijk twee gratis Lightning Lanes om beide attracties in Galaxy’s Edge te bezoeken, zonder in de rij te staan.
 • Op het karkas rondom TRON Lightcyle Run zijn weer nieuwe panelen toegevoegd. Dit bericht zal de komende weken nog wel een aantal keer herhaald worden, maar elke bouwupdate wordt hier op de voet gevolgd. 😉
 • En nog een bouwupdate uit EPCOT: bij Journey of Water wordt ook doorgewerkt. Voor deze doorloopattractie gebaseerd op Moana hebben we nog geen openingsdatum gehoord.
 • Toen Harmonious werd aangekondigd voor EPCOT was één van de beloftes dat de gigantische barges die op het midden van World Showcase Lagoon drijven overdag zouden functioneren als fontein. Helaas is dat effect sinds de start van de 50e verjaardag vaker afwezig dan aanwezig. Volgens BlogMickey is het voortdurend onderhoud hiervoor de reden.
 • Hong Kong Disneyland moet helaas de deuren nog langer dichthouden: de tijdelijke sluiting vanwege de opleving van de pandemie in de regio is verlengd tot midden februari.
 • We hebben het al vaak over Genie+ en al haar voor- en nadelen gehad. De blog van Touringplans komt nu met dit handige overzicht waar al je vragen haarfijn worden uitgelegd.
 • Het dak van de parkeergarage bij Disney Village heeft een opfrisbeurt gekregen. Het Franse bedrijf dat de klus uitvoerde maakt er mooie reclame mee.

Bioscoop en Disney+

 • Nu de bioscopen in Nederland weer open zijn kun je Spider-Man: No Way Home eindelijk weer zien. Inmiddels heeft de film wéér nieuwe records gebroken; deze keer is de opbrengst in de box office tot 1.74 miljard dollar gerezen.
 • Disney is de rechten op het personage Scrat uit de Ice Age franchise kwijtgeraakt. Dit gebeurde na een handelsmerk geschil. In 2002 claimde de artiest Ivy Silberstein al dat zij het personage in 1999 bedacht en aan 20th Century Fox gepitcht had. Nu, 20 jaar later, heeft ze het geschil gewonnen.
 • Bryce Dallas Howard krijgt momenteel veel positieve reacties naar aanleiding van haar regiewerk voor Chapter 5 van The Book of Boba Fett. Eerder regisseerde ze ook al twee afleveringen van The Mandalorian (Chapter 4 in het eerste seizoen en Chapter 11 in het tweede seizoen). Het is dus niet gek dat ze ook voor het derde seizoen weer in de regisseursstoel zal plaatsnemen.
 • Tim Allen is niet het enige castlid dat terug zal keren voor de Santa Clause serie. Ook Elizabeth Mitchell zal in de Disney+ serie te zien zijn. Ze speelt opnieuw Carol oftewel Mrs. Claus.
 • Disney en WWE (World Wrestling Entertainment Inc.) hebben een deal gesloten voor de exclusieve streamingrechten in Indonesië. Alle live evenementen zullen daar te zien zijn op Disney+ Hotstar. Mogelijk zullen meer deals voor andere landen volgen.

Overig nieuws

 • Jim Shull, de vaak benoemde oud-Imagineer met een actief Twitteraccount, is inmiddels een eigen blog begonnen.
 • Nog even over dat broekpak van Minnie; het nieuws en de ophef onder een groep rechtse Amerikanen haalde ook de Late Night Show van Seth Myers.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.