De aanloop naar de 30e verjaardag is begonnen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 11 januari 2022.

Nieuws uit de parken

 • De commercial voor de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs is bekend!
 • In de commercial zien we ook de nieuwe versies van Woody, Jessie en Buzz Lightyear. Deze zullen dus vanaf de dertigste verjaardag terug te vinden zijn in Parijs.
 • De muziek van Stars on Parade, de parade in Parijs die sinds gisteren weer te zien is, is aangepast. Zip-A-Dee-Doo-Dah, het nummer uit Song of the South is uit de muziek verdwenen. Dit is in lijn met het streven van Disney om verwijzingen naar Song of the South langzaam uit de parken weg te halen, zoals ook zichtbaar in de geplande aanpassing van Splash Mountain in de Amerikaanse parken.
 • Shanghai Disney Resort gaat het ‘Year of the Tigger’ vieren. De festiviteiten zullen van 15 januari tot en met 16 februari plaats vinden. Tigger zal vaak zijn gezicht laten zien en er zal ook speciale Tigger-gethematiseerde merchandise te koop zijn.
 • Dole Whips zijn duurder geworden. Net als andere snacks en drankjes in Walt Disney World.
 • In de nieuwste aflevering van de Disney Dish, de podcast van Len Testa en Jim Hill, wordt de komst van Galaxy’s Edge naar Parijs kort besproken. Jim Hill noemt hier het plan dat Galactic Starcruiser, het gloednieuwe Star Wars-hotel, op termijn ook naar Parijs zal komen.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren zijn een aantal character posters vrijgegeven gebaseerd op aflevering twee van The Book of Boba Fett. Een daarvan is van de Wookiee bounty hunter Black Krrsantan die zijn oorsprong vond in de Star Wars comics.
 • Tijdens Disney+ Day werd de Marvel serie Echo aangekondigd met Maya Lopez in de hoofdrol. Voor deze serie zijn ook schrijvers aangenomen die eerder voor de Netflix series The Punisher en Daredevil gewerkt hebben. Of Kingpin na Hawkeye ook in Echo te zien zal zijn is nog niet bevestigd.
 • Er gingen geruchten dat het huidige achttiende seizoen van Grey’s Anatomy het laatste seizoen zou zijn. Maar gisteren werd bekend dat ABC, hoofdrolspeelster Ellen Pompeo en showrunner Krista Vernoff een nieuwe deal gesloten hebben voor een negentiende seizoen.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company maakt zich klaar voor het honderdjarig bestaan van het bedrijf. Met het oog op de volgende honderd jaar heeft Bob Chapek een memo gestuurd naar Cast Members met daarin drie hoofdthema’s die belangrijk zijn: uitmuntendheid in storytelling, innovatie en een vastberaden focus op het publiek.
 • De soundtrack van Encanto, met muziek van Lin-Manuel Miranda, heeft de nummer 1 positie bereikt in de Billboard Top 200. Het heeft daarmee Adele’s 30 van de troon gestoten.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.