Commercial voor Avengers Campus in Parijs!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 12 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Van “soon” naar “early summer”: Bekijk hieronder de eerste commercial voor Avengers Campus in Parijs! In de commercial zien we ook het attractiebord van Avengers Assemble: Flight Force, de voormalige Rock ‘n’ Roller Coaster.
 • Terwijl veel coronamaatregelen zijn verdwenen uit de parken, lijkt het erop dat het park reserveringssysteem voorlopig nog gaat blijven. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zei Bob Chapek dat ze het reserveringssysteem gebruiken om zo de gast beleving te optimaliseren.
 • Tijdens de presentatie werd ook Star Wars: Galactic Starcruiser kort genoemd. Chapek vertelde dat de vraag naar de beleving groot is en dat Disney verwacht dat de boekingen voor het komende kwartaal voor 100% gevuld zullen zijn.
 • In maart sloot Shanghai Disney Resort vanwege oplopende coronabesmettingen. Helaas is voorlopig nog geen datum van heropening in zicht.
 • Uit de kwartaalcijfers is gebleken dat Disneyland Parijs het dit kwartaal beter heeft gedaan met een totale omzet van 0,9 miljard dollar. De totale omzet van de parken afdeling was 6,7 miljard dollar.
 • Parijs blijft ondertussen maar nieuwe snacks aan het verjaardagsaanbod toevoegen. De nieuwste vondst: Mug Cake!
 • In het westelijke gedeelte van Downtown Disney is de grond klaargemaakt voor de geplande vernieuwing. Er is geen spoor meer van de oude AMC-bioscoop, uiteindelijk zal het gebied worden getransformeerd naar een gebied voor evenementen.

Bioscoop en Disney+

 • Sana Amanat, één van de co-creators van de comic Ms. Marvel en producent van de aankomende Disney+ serie, doet bij Entertainment Weekly een boekje open over de achtergrond van de serie en het productieproces. Zo legt ze uit waarom de krachten van Kamala Khan in de serie anders zijn dan in de comics.
 • De serie Moon Knight is (voor nu) afgelopen, maar we moeten nog even wachten op Marvel Studios: Assembled – The Making Of Moon Knight. De special zal pas op 25 mei in Amerika op Disney+ verschijnen, maar we weten helaas nog niets over de Nederlandse release.
 • Bryce Dallas Howard is vooral bekend als actrice, maar neemt ook steeds vaker plaats in de regisseursstoel. Zo regisseerde ze al een aantal afleveringen van The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Ze geeft aan dat ze ook wel interesse heeft in het regisseren van een Star Wars film.
 • Michael Waldron, schrijver van Loki en Doctor Strange in the Multiverse of Madness, is alweer druk bezig met zijn volgende project. Deze keer geen Marvel maar Star Wars. Hij werkt momenteel aan het script van de door Kevin Feige geproduceerde Star Wars film.
 • Terwijl Netflix het aantal abonnees voor het eerst zag dalen, blijft Disney+ voorlopig nog doorgroeien. In het afgelopen kwartaal kwamen er 8 miljoen abonnees bij voor een totaal van 137,7 miljoen abonnees. Als we daar de abonnees van Hulu en ESPN+ bij optellen komen we op een totaal van 205 miljoen abonnees.

Overig nieuws

 • Vanwege Pride Month brengt Marvel de special Marvel’s Voices: Pride uit. In deze bundeling van comics staan LGBTQ+ personages centraal. In de editie van dit jaar wordt een nieuwe held geïntroduceerd: Escapade. Shela Sexton is haar echte naam en ze is een trans mutant.
 • Eerder in deze Daily Disney Roundup kwamen de nieuwste kwartaalcijfers al even voorbij. Voor wie het volledige verslag wil lezen of wil luisteren naar de presentatie, kan terecht op de officiële website van The Walt Disney Company.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.