D-Tales #105 – De Grote Marvel Special

Spider-Man? Iron Man? Black Widow? Batman…? Wie zijn toch al die superhelden die je in de trailers voor Marvel’s Avengers: Infinity War voorbij ziet komen? Ralf en Michiel snappen er ook niks meer van...de hoogste tijd dus voor een heus Marvel Cinematic Universe college door professor Jorn, hoogleraar in de Marvel-kunde.
D-Tales
D-Tales
D-Tales #105 - De Grote Marvel Special
/

Spider-Man? Iron Man? Black Widow? Batman…? Wie zijn toch al die superhelden die je in de trailers voor Marvel’s Avengers: Infinity War voorbij ziet komen? Ralf en Michiel snappen er ook niks meer van…de hoogste tijd dus voor een heus Marvel Cinematic Universe college door professor Jorn, hoogleraar in de Marvel-kunde.

We duiken kort de geschiedenis in van het bedrijf achter de bekende stripverhalen. Want Marvel bestond al veel langer voor de overname door The Walt Disney Company in 2009. En denderen daarna vrolijk de eerste fase van de Marvel Cinematic Universe in.

Welke films zijn dit? Hoe zijn ze allemaal met elkaar gelinkt? Waarom kwamen ze samen in Marvel’s The Avengers en wat betekende dat voor de rest van de filmreeks?

Het succes van de Marvel-films bleef maar aanhouden en het aantal films per jaar bleef toenemen. Men ging experimenteren; andere genres uitproberen. Men kreeg deals voor elkaar met concurrerende studios om Marvel-characters in de MCU te mogen gebruiken.

Uiteindelijk is met ook, na lang wachten, begonnen met het toevoegen van Marvel-presence aan de Disney Parken. Waarom duurde dat zo lang? En wat kunnen we daar eigenlijk van verwachten?

Antwoorden op al deze vragen, en meer, in D-Tales 105: De Grote Marvel Special

 

Over D-Tales

D-Tales is de Nederlandstalige Disney-podcast. Elke week nemen Jorn, Ralf en Michiel de belangrijkste nieuwtjes over de parken, films en andere Disney-gerelateerde zaken met je door. Je kunt D-Tales op meerdere manieren beluisteren.

  • Onze site, D-log.nl. Elke aflevering kun je op on ze site beluisteren door simpelweg op de play-knop te klikken. Simpel!
  • Heb je een iPhone of iPad? Daar zit standaard de podcast-app op. Zoek daarin op D-TALES, klik op het logo en vervolgens op de paarse ABONNEER-knop. Je krijgt nu elke nieuwe aflevering automatisch op je telefoon of tablet!
  • Luister je via iTunes op je computer? Klik dan op deze link. Je kunt ook je met iTunes abonneren om geen aflevering te missen.
  • Heb je een Android-telefoon? Dan moet je eerst in de Play Store een podcast-app downloaden. De keuze is groot, denk aan Stitcher, Castbox of Pocketcasts. Door in één van deze apps op D-TALES te zoeken kun je luisteren en abonneren.
  • YouTube. Een keer in de twee weken kun je live meekijken met de opnames van onze podcast, normaal gesproken elke dinsdagavond om 21 uur live. Oudere livestreams zijn hier ook terug te vinden
  • Binnen de platforms Stitcher en TuneIn kun je D-TALES ook vinden en daarmee bijvoorbeeld via je Sonos, Squeezebox, XBOX One of Smart TV luisteren naar D-Tales.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.