Walt Disney World Railroad 1 januari weer open?

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 21 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Negentien Cast Members van Disneyland in Anaheim zijn in het zonnetje gezet. Ze zijn namelijk al 50 of 60 jaar in dienst. Dit werd gedaan met een speciale parade.
 • Gisteren wisten we al te melden dat de bezoekers van Disneyland een paar weken langer kunnen genieten van de Holiday-versie van Haunted Mansion, maar nu blijkt dat Disney er ook gelijk een opknapbeurt achteraan gooit. Openingsdatum wordt dus later bekend.
 • In Magic Kingdom wordt ruimte gemaakt voor de Mickeys Once Upon a Christmas Parade, die van 23 december tot en met 31 december zal worden getoond aan het (vele) publiek. Vanaf 1 januari keert Festival of Fantasy weer terug.
 • De Walt Disney World Railroad is al meer dan vier jaar gesloten vanwege de bouw van TRON Lightcycle Run. Maar volgens het laatste gerucht zouden gasten vanaf 1 januari weer een ritje kunnen gaan maken.
 • Walt Disney World beleeft momenteel de drukste week van het jaar tot nu toe. En dan moet de hoogste piek nog komen.
 • In EPCOT wordt op een wel heel bijzondere manier Chanoeka gevierd… uit zogenaamd ‘frogspawn coral’ is door het team Disney’s Animals, Science and Environment een prachtige menora ontwikkelt.
 • De acteur David Danipour speelt in Flight of Passage de rol van Dr. Stevens. Hij heeft nu een T-shirt uitgebracht voor fans van de attractie. De zin “and, uh, shirt.” verwijst naar de zin “and, uh… fly” uit de voorshow.
 • Disney heeft meer Frozen karakters toegevoegd aan Blizzard Beach. Het gaat om Kristoff en Sven die te zien zijn bij Tike’s Peak, een gedeelte voor kleine kinderen.
 • Eerder dit jaar opende in Tokyo het Toy Story Hotel. Disney heeft enkele foto’s gedeeld van de kerstdecoraties die aangebracht zijn.
 • Ook Shanghai Disney Resort viert de feestdagen. Dat doen ze met het Disney Winter Frostival.

Bioscoop en Disney+

 • Sinds WandaVision krijgt elke Marvel titel een eigen behind the scenes documentaire onder de titel Marvel Studios Assembled. De eerste zes verschenen als een serie. Daarna verscheen elke docu apart. Die eerste zes zijn nu verwijderd. Mogelijk keren ze net als de rest als aparte titels terug.
 • Fandango, een bedrijf dat bioscooptickets verkoopt in de Verenigde Staten, heeft onderzocht naar welke blockbusters het publiek het meest uitkijkt in 2023. Op nummer 1 staat Guardians of the Galaxy Volume 3. Verder in de top 10 ook Spider-Man: Across the Spider-Verse (waarvan gisteren een nieuwe poster verscheen), Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Indiana Jones and the Dial of Destiny.
 • Disney heeft een lijst van in 2023 te verschijnen Star Wars titels vrijgegeven. Daarbij ook de officiële synopsissen. Het gaat om The Bad Batch seizoen 2, The Mandalorian seizoen 3, Young Jedi Adventures, Visions seizoen 2, Ahsoka en Skeleton Crew. Star Wars fans hoeven zich volgend jaar dus niet te vervelen op Disney+.
 • National Geographic heeft een making of gemaakt van de Disney Wish. De docu Making the Wish: Disney’s Newest Cruise Ship is op kerstavond te zien op National Geographic in de Verenigde Staten. Een Disney+ release is nog niet bekend.
 • National Geographic maakt ook dramaseries. Zoals A Small Light over de Nederlandse Miep Gies die Anne Frank hielp onderduiken. Disney+ heeft een eerste foto gedeeld van deze serie die komende lente te zien is.

Overig nieuws

 • Het gaat op dit moment helemaal niet goed met het aandeel DIS. Wells Fargo voorspelt echter dat, mede door het werk aan de televisiestations ABC en ESPN, dat aandeel vanzelf weer zal stijgen.
 • Stig Asmussen, de regisseur van Star Wars Jedi: Survivor, heeft in een interview meer details gegeven over de game die in maart verschijnt. Hij vertelt onder andere over nieuwe lightsaber technieken en over het nieuwe personage Bode Akuna die in de vorige week verschenen trailer te zien was.
 • Na de release van Avatar: The Way of Water blijft regisseur James Cameron met leuke anekdotes strooien. Zo vertelt hij voor de zoveelste keer het verhaal van Matt Damon, die de hoofdrol van Jake Sully naast zich neerlegde, maar voegt ook weer nieuwe details toe.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.