TV special voor dertig jaar Beauty and the Beast

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 6 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Gasten aan boord van de Star Wars: Galactic Starcruiser zijn kort geëvacueerd. Naar verluidt duurde de evacuatie ongeveer 30 minuten waarna men terug kon keren naar de galaxy far, far away. Een reden voor de evacuatie is niet gegeven.
 • Hoewel Walt Disney World met Galaxy’s Edge en Star Wars: Galactic Starcruiser twee van de meest complete Star Wars-ervaringen vanuit de Disney Parken heeft, krijgt de nabijgelegen Star Tours gelukkig ook nog wat liefde. De AT-AT bij de ingang heeft sinds kort weer een mist-effect.
 • Nog meer Star Wars nieuws uit de Studios van Orlando: het bord van de Jedi Training Academy is verwijderd. Deze ervaring was nog niet teruggekeerd in het park en het ziet er dus naar uit dat dit ook zo blijft.
 • In EPCOT dook een tijdje geleden de iCan robot op. Deze figuur kwam eerder voor in Tomorrowland in 2017, maar verdween daarna uit de parken. Laughing Place heeft het zeldzame karakter weer gevonden, vlak bij Test Track en Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind.
 • Op 15 augustus zal The Haunted Mansion in Disneyland Anaheim tijdelijk sluiten. Tijdens de sluiting wordt de attractie omgebouwd naar de kerstoverlay Haunted Mansion Holiday. Op 2 september opent de attractie weer.
 • Er is nog steeds veel activiteit op de bouwplaats van het meer en het Frozen-gebied in de Studios in Parijs. Gisteren dook er weer een nieuwe kraan op.
 • De Tokyo Disneyland Electrical Parade Dreamlights heeft een upgrade gekregen. De trein aan het begin van de parade heeft LED lichten gekregen en nieuwe animaties.

Bioscoop en Disney+

 • Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Beauty and the Beast zendt de Amerikaanse zender ABC op 15 december een special uit waarbij animatie van de film gecombineerd wordt live action optredens. Eerder is een vergelijkbare special gemaakt van The Little Mermaid. Deze is terug te kijken op Disney+.
 • Empire Magazine sprak Tatiana Maslany over haar rol als She-Hulk in de Disney+ serie She-Hulk: Attorney at Law. Tegelijk kwam er een nieuwe foto van de serie online.
 • Vandaag verschijnt Thor: Love and Thunder eindelijk in de bioscoop. En de verwachting is dat de film het financieel goed gaat doen. Men voorspelt dat de opbrengst in Noord-Amerika tussen de 140 en 160 miljoen dollar zal zijn en dan internationaal ook nog eens 150 miljoen dollar voor een totaal van 300 miljoen dollar.
 • Disney heeft een video online gezet met daarin een aantal titels die deze maand te streamen zullen zijn op Disney+. Bijvoorbeeld America The Beautiful en High School Musical: The Musical: The Series.

Overig nieuws

 • Na de verlenging van zijn contract is ook bekend geworden dat CEO Bob Chapek een bonus van 20 miljoen dollar per jaar ontvangt. Dit is een verandering van 5 miljoen met zijn vorige bonus.
 • In Thor: Ragnarok speelde Liam Hemsworth (broer van Chris) een acteur die de rol van Thor speelt. Nu keert hij terug als dat karakter in commercials van Old Spice (een merk dat verzorgingsproducten verkoopt voor mannen).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.