Trailers van Indiana Jones en Guardians of the Galaxy

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 2 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het kerstseizoen in de parken is volop bezig. Zo ook in Disneyland in Anaheim. Op het TikTok account van Disney Parks is te zien hoe Cast Members druk zijn met het omtoveren van Sleeping Beauty Castle naar winterse sferen.
@disneyparks

Let’s give it up for our Wintertime Enchantment cast 😄🏰 #DisneyCastLife #Disneyland #Holidays #Disney

♬ original sound – Disney Parks
 • Een populaire korting keert terug in Disneyland. Inwoners van Zuid-Californië kunnen voor 73 dollar per dag een 3-dagen ticket kopen. Deze is van 9 januari tot en met 25 mei 2023 geldig. De beperkingen zijn dat het doordeweeks is en zonder park hoppen.
 • Op DisTwitter ging een graphic rond waarin zogenaamd aangekondigd werd dat het reserveren bij Disneyland en Walt Disney World vanaf 9 januari 2023 niet meer nodig zal zijn. Dit blijkt fake te zijn.
 • Gisteren kon je in de Daily Disney Roundup lezen over protesterende Cast Members bij Walt Disney World. Disney heeft daar nu op gereageerd doormiddel van een statement in de Orlando Sentinel.
 • In Disneyland Parijs zijn bij de ingang van Pizzeria Bella Notte schuttingen geplaatst. Twee weken geleden werd bekend dat het restaurant een nieuw gedeelte krijgt gebaseerd op Pixar’s Luca. Vlakbij Snow White and the Seven Dwarfs zijn de schuttingen juist verdwenen.
 • In Tokyo DisneySea zijn standbeelden verschenen van de Na’vi. Gasten kunnen daarmee op de foto gaan. De standbeelden zijn uiteraard geplaatst om Avatar: The Way of Water te promoten.

Bioscoop en Disney+

 • De vijfde Indiana Jones film heeft eindelijk een titel en een trailer. Deze zijn gisteren tijdens Brazil Comic Con onthuld. De film heeft de titel Indiana Jones and the Dial of Destiny en is vanaf 28 juni 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.
 • Er is gisteren nóg een trailer verschenen, namelijk van Guardians of the Galaxy Volume 3. Het laatste deel van deze trilogie is vanaf 2 mei 2023 te zien. Maar er was nog meer Marvel tijdens Brazil Comic Con: In een Special Look zien we naast oude beelden van Ant-Man ook een nieuw voorproefje van Ant-Man and the Wasp: Quantumania.
 • De Marvel serie Daredevil: Born Again heeft een nieuw castlid toegevoegd. Het gaat om Michael Gandolfini die vooral bekend is omdat hij Tony Soprano speelde in de film The Many Saints of Newark. Die rol werd in The Sopranos gespeeld door zijn vader James Gandolfini.
 • De makers van Bend it Like Beckham, Gurinder Chadha en Paul Mayeda Berges, werken momenteel aan een musicalfilm voor Disney. De film zal over een prinses uit de Indiase geschiedenis gaan.
 • Voor een aantal Disney+ Originals zijn releasedata bekend gemaakt. Din Djarin, oftewel Mando, en Grogu keren op 1 maart 2023 terug in het derde seizoen van The Mandalorian. Het tweede seizoen van Magic of Disney’s Animal Kingdom keert al op 4 januari 2023 te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Oswald the Lucky Rabbit is terug. Voor het eerst in 95 jaar heeft Walt Disney Animation Studios een short gemaakt met dit iconische personage. De gelegenheid is de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company.
 • The Wall Street Journal schrijft in een artikel dat Bob Chapek geprobeerd heeft The Walt Disney Company te herstructureren. Hij wilde macht weghalen bij de creatieve leidinggevenden. De afdeling Disney Media & Entertainment Distribution (met aan het hoofd de inmiddels vertrokken Kareem Daniels) zou voortaan ook beslissen over de marketing en publiciteit budgetten. Hiervoor hadden Chapek en CFO Christine McCarthy het adviesbureau McKinsey & Co. ingeschakeld.
 • De populaire Star Wars game Jedi: Fallen Order krijgt een vervolg dat zich vijf jaar later afspeelt. Die game, Jedi: Survivor, komt volgend jaar uit. Maar omdat er een time jump is, is er de mogelijkheid om verhalen te vertellen in andere media. En dat gebeurt dan ook met het boek Battle Scars van Sam Maggs waarvan de cover gisteren is onthuld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.