Tokyo maakt zich klaar voor Pasen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 1 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disney Resort heeft de plannen bekend gemaakt voor de viering van Pasen in beide parken. Het programma bestaat onder andere uit een speciale parade, gethematiseerde merchandise en speciale menu items. Ook zal een speciale versie van Buzz Lightyear’s Astro Blasters genaamd Astro Hero Time! tijdelijk beschikbaar zijn.
 • Twee hotels van Disneyland Parijs hebben een vernieuwd logo gekregen. Het gaat om Hotel Santa Fe en Hotel Cheyenne. In het logo van Hotel Santa Fe heeft Lightning McQueen uit Cars een prominente plek gekregen.
 • In Galaxy’s Edge in Disney’s Hollywood Studios zijn vlakbij de docking bay voor transport naar de Galactic Starcruiser nieuwe aankondigingen te horen. Er zijn meerdere stemmen gebruikt en er wordt bijvoorbeeld opgeroepen je bij de First Order aan te sluiten. WDW News Today heeft een video online gezet van de aankondigingen.
 • Disney heeft het makkelijker gemaakt om nieuwe mensen toe te voegen aan de Friends and Family sectie in de My Disney Experience app. Tot voor kort ging dat via een email die niet altijd goed werkte. Maar nu kan je heel makkelijk een QR code scannen.

Bioscoop en Disney+

 • Ook deze week weer nieuwe character posters van The Book of Boba Fett. Het gaat om Din Djarin (The Mandalorian), The Armorer en Peli Motto met haar droids.
 • 20th Century Studios gaat een nieuwe musical comedy serie maken voor Hulu en Disney+. De serie van 8 afleveringen gaat Up Here heten en zal zich afspelen in het New York van 1999. De liedjes worden geschreven door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez die we al kennen van de liedjes uit Frozen en WandaVision.
 • De opnames van het tweede seizoen van Marvel’s Loki zullen komende zomer van start gaan in de Pinewood Studios in Engeland. Een exacte datum is niet bekend maar het is wel aannemelijk dat we dit seizoen niet eerder op Disney+ hoeven te verwachten dan in 2023.

Overig nieuws

 • “We Don’t Talk About Bruno” uit Encanto heeft de nummer 1 positie bereikt in de Billboard Hot 100. Het nummer, geschreven door Lin-Manuel Miranda, is daarmee even succesvol als “A Whole New World” uit Aladdin die de eerste positie dertig jaar geleden bereikte.
 • Disney Legend Robert Price Foster (Bob Foster) is overleden. Hij was van 1956 tot 1975 werkzaam voor Disney en onder andere verantwoordelijk voor de aankoop van land voor Walt Disney World. Hij is 97 jaar geworden.
 • Adventures by Disney gaat riviercruises organiseren voor drie rivieren in Europa: de Donau, de Seine en de Rijn. Bij die laatste vaar je ook een deel door Nederland.
 • Zet hem maar alvast op je leeslijst: op 26 april verschijnt het boek The World of Avatar: A Visual Exploration. Het boek richt zich op de wereld van Pandora. De geologie, de flora, de fauna en de gebruiken en overtuigingen van de Na’vi. Het boek zal het themagebied in Disney’s Animal Kingdom niet negeren.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.