Tokyo kondigt 40e verjaardag aan

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 20 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disney Resort bestaat binnenkort 40 jaar! Onder het thema Dream Go Round trapt het resort de verjaardag af vanaf 15 april 2023. Speciaal voor de verjaardag is een nieuwe parade aangekondigd in Tokyo Disneyland, genaamd Disney Harmony in Color.
 • Gisteren was er al een update uit Hong Kong en hun World of Frozen in aanbouw. ‘Onze’ Michel den Dulk, Imagineer en deels verantwoordelijk voor dit gebied, deelde ook een korte update op zijn LinkedIn-profiel (via Rahiela)
 • De iconische lamp in het raam van Walts appartement boven het Disneyland Fire Department is vernieuwd. Deze brandende lamp was voor Cast Members in de jaren dat Walt nog leefde het teken dat hij in het park was. Na zijn dood is de lamp voor altijd blijven branden, maar ook deze lamp moet kennelijk af en toe vervangen worden. De nieuwe lamp zou meer lijken op de originele lamp uit het appartement.
 • WDWNT beschrijft hoe de eerste eigenaars van Golden Oak-villa’s op dit moment veel geld verdienen aan het doorverkopen van hun huizen. De luxe villa’s op het terrein van Walt Disney World zij zo erg in trek, dat de huizen voor prijzen tussen 125-200% van de originele prijs worden verkocht.
 • Er komt in het begin van 2023 een nieuw restaurant naar Walt Disney World. In het Swan and Dolphin Resort opent dan een franchise van Rosa Mexicana.
 • Als Annual Pass-houder van Walt Disney Word kun je binnenkort een aantal voordelen verwachten in het enige waterpark dat op dit moment open is binnen het resort, Typhoon Lagoon. Het gaat om specifieke zondagen in oktober waar AP-houders onder andere extra vroeg naar binnen kunnen en exclusieve drankjes kunnen kopen.
 • Er is een begin gemaakt met de installatie van de LED-verlichting op het kasteel in Parijs voor het kerstseizoen.

Bioscoop en Disney+

 • In de Verenigde Staten is een nieuw seizoen van Dancing with the Stars van start gegaan. Niet op zender ABC, maar live op Disney+. Bekijk hier de opening van de show terug:
 • De opnames van het tweede en laatste seizoen van Andor beginnen in november en zullen tot in augustus 2023 duren. Daardoor zal dit seizoen, dat net als het eerste seizoen 12 afleveringen heeft, waarschijnlijk pas in 2024 op Disney+ verschijnen.
 • Eugene Cordero krijgt een grotere rol in het tweede seizoen van Loki. In het eerste seizoen was hij al even te zien als de TVA medewerker die Infinity Stones gebruikte als presse-papier.
 • Black Panther: Wakanda Forever zal in Frankrijk misschien niet in de bioscoop verschijnen. Door Franse regelgeving duurt het heel lang voordat een film uit de bioscoop op Disney+ beschikbaar mag zijn. Om deze zelfde reden besloot Disney eerder ook al de animatiefilm Strange World geen Franse bioscooprelease te geven.
 • In een promo voor de re-release van Avatar vertelt regisseur James Cameron waarom het de moeite waard is om deze film opnieuw te bezoeken in de bioscoop. De film is in Nederland vanaf donderdag te zien. Het vervolg Avatar: The Way of Water verschijnt in december.

Overig nieuws

 • Binnenkort verschijnt de documentaire The American Dream and Other Fairy Tales van Abigail E. Disney (dochter van Roy E. Disney) die zeer kritisch is over The Walt Disney Company. Laughing Place heeft een fragment:
 • Het is alweer een tijdje stil rondom de ruzie tussen Disney en de overheid van de staat Florida over de Reedy Creek Improvement District. Het ziet er nu naar uit dat gouverneur DeSantis en Walt Disney World nog steeds aan een mogelijke compromis werken, zo blijkt uit een statement van een Republikeins lid van de Florida House of Representatives.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.