Teaser trailer: Zestig jaar Doctor Who

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 27 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het werk als presentator van Good Morning America komt met een aantal voordelen. Zo mag je bijvoorbeeld al een ritje maken in TRON Lightcycle Run. Nu is het nog wachten op een exacte openingsdatum.
 • The American Adventure in EPCOT is weer open. De attractie in World Showcase was gesloten voor een opknapbeurt sinds september.
 • De tijdelijke sluiting van Blizzard Beach is verlengd. Het waterpark is in ieder geval nog tot en met vandaag gesloten vanwege de koude temperaturen in Florida.
 • Na vier lange jaren is de Walt Disney World Railroad eindelijk weer open. Laughing Place heeft foto’s en video’s verzameld.
 • De Disneyland website heeft een zogeheten Courtesy melding toegevoegd aan de pagina met belangrijke informatie. Deze adviseert gasten om anderen met respect, vriendelijkheid en mededogen te behandelen.
 • Disneyland Parijs maakt zich klaar voor de tiende editie van de Annual Pass Party. Dit doen ze met een foto van de The Jungle Book Jive. Men verwacht binnenkort de aankondiging.

Bioscoop en Disney+

 • Op Eerste Kerstdag gaf de BBC een kerstcadeau aan Doctor Who fans: een teaser trailer van de specials ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de serie. Het is nog wel even wachten: de specials zijn pas vanaf november 2023 te zien op Disney+.
 • In de serie National Treasure: Edge of History, nu te zien op Disney+, is Nicolas Cage niet te zien. Toch is er een kans dat hij een terugkeer maakt naar deze franchise. Producent Jerry Bruckheimer werkt namelijk ook aan een derde National Treasure film met Cage.
 • Bij de live action versie van The Little Mermaid gaat veel aandacht naar Ariel. Maar regisseur Rob Marshall heeft nu ook meer verteld over Prince Eric. Die krijgt in de nieuwe versie meer diepgang.
 • De bioscoopopbrengst voor Disney is nu voorbij de 4 miljard dollar. Vooral dankzij films als Doctor Strange in the Multiverse of MadnessBlack Panther: Wakanda ForeverThor: Love and Thunder en Avatar: The Way of Water. Voor die laatste staat de teller na het tweede weekend inmiddels al op 881 miljard dollar.
 • Nu Strange World op Disney+ te streamen is, heeft Disney een aantal deleted scenes en bloopers online gezet.

Overig nieuws

 • De 8-jarige Amelia Anisovych ging eerder dit jaar viral met een filmpje waarin ze vanuit een schuilkelder in Oekraïne het nummer “Let it go” zong. Ze mocht in een oudejaarsavondspecial van de Britse zender ITV1 komen optreden. Daar werd ze toen verrast door de cast van de West End-versie van Frozen.
 • Dat de Marvel comics meer zijn dan alleen superhelden, laten ze al jaren zien met de Star Wars comics. Maar daar komt vanaf april Planet of the Apes bij. Dan verschijnt namelijk het eerste nummer. Het is niet niet voor het eerst dat Marvel zich bezighoudt met deze franchise. In 1974 en 1975 publiceerden zij al Planet of the Apes comics.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.