Steeds meer entertainment terug in Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 23 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Nog steeds is het entertainment in veel van de parken niet op hetzelfde niveau als voor de pandemie. Walt Disney World heeft gisteren aangekondigd dat verschillende Meet and Greets in Dinoland U.S.A, Toy Story Land en het Magic Kingdom terugkomen. Ook zal de Star Wars Launch Bay binnenkort weer open gaan.
 • Naast terugkerende meet and greets zal er vanaf 26 juni ook een nieuw character te ontmoeten zijn in Walt Disney World. Het gaat om Mirabel uit Encanto.
 • Binnenkort is het weer Fourth of July, wat naast patriottische muziek, extra vuurwerk en een hoop vaderlandsliefde ook extra snacks in de parken in Orlando oplevert. Walt Disney World heeft het volledige aanbod inmiddels bekend gemaakt.
 • Het zomerseizoen is in volle gang in Walt Disney World. Disney Tourist Blog werpt een blik op de verwachte drukte en de bijbehorende druktekalender.
 • Een 35-jarige man is vorige maand gearresteerd toen hij Disney Springs wilde betreden. Hij droeg een pistool en munitie bij zich.
 • Het nieuwe spelsysteem dat gekoppeld is aan de MagicBand+ wordt op dit moment getest in Disney’s Hollywood Studios. Naast de interacties met de verschillende standbeelden over het resort komt er ook een MagicBand+ Game genaamd Star Wars: Batuu Bounty Hunters naar Galaxy’s Edge.
 • De verkoop van tickets voor het New Year’s Eve evenement in Disneyland Parijs is gestart. Voor €109 per persoon kunnen gasten van 20:30 tot 02:00 de jaarwisseling vieren.
 • In de Resort Hub van Disneyland Parijs is een nieuw welkomstbord geplaatst. Deze is in dezelfde stijl uitgevoerd als de bestaande exemplaren.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren verscheen Doctor Strange in the Multiverse of Madness op Disney+ en binnenkort kunnen we ook kijken naar een blik achter de schermen. Op 1 juli verschijnt namelijk Assembled: The Making of Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
 • We zijn halverwege het seizoen van Ms. Marvel. De soundtrack van deze eerste drie afleveringen, gecomponeerd door Laura Karpman, is nu beschikbaar op de verschillende muziek streamingdiensten. De soundtrack van de tweede helft van het seizoen zal op 13 juli beschikbaar zijn.
 • Gisteren verscheen de laatste aflevering van Obi-Wan Kenobi. Acteurs Ewan McGregor en Hayden Christensen hebben al aangegeven terug te willen keren voor nog een seizoen. Nu hebben Lucasfilm president Kathleen Kennedy en regisseur Deborah Chow ook hun mening gedeeld. Ze staan er open voor als de fans het willen en als er een goede reden is om nog een verhaal te vertellen.
 • Disney zal vanwege het vijfentwintigjarige jubileum de film Titanic opnieuw uitbrengen in de bioscoop. De film zal deze keer in 3D en 4K HDR met hoge frame rate verschijnen. De release staat gepland voor 10 februari volgend jaar. Net op tijd voor Valentijnsdag.

Disney Cruise Line

 • De Disney Wish heeft de overstap naar Port Canaveral dan wel gemaakt, het gaat nog niet echt lekker met het verdere opstarten en vaarklaar maken. Naar verluidt is de tweede testcruise ook gecanceld, nadat eerder deze week de eerste al werd afgezegd.
 • In tegenstelling tot wat we gisteren berichtte is ook de inzegening van de Wish verplaatst met een week. Woensdag 29 juni kun je dat nu volgen.

Overig nieuws

 • Het is nog steeds Pride Month. D23 grijpt deze gelegenheid aan om een aantal LGBTQ+ Disney sterren in de spotlights te zetten.
 • Een model van een X-Wing, gebruikt in de originele Star Wars film uit 1977, heeft op een veiling maar liefst 2,3 miljoen dollar opgebracht.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.