Star Wars film Rogue Squadron verwijderd van releasekalender

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 16 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Hoewel er vele geruchten gaan over het nieuwe thema van Tarzan’s Treehouse in Disneyland, weten we concreet nog weinig. Er lijkt op dit moment ook niet heel veel te gebeuren bij de attractie, terwijl deze inmiddels al een jaar dicht is.
 • Terwijl de testritjes bij TRON Lightcycle Run gestaag doorgaan worden er ook nog steeds nieuwe onderdelen aan de overkapping toegevoegd.
 • Walt Disney World kreeg te maken met slecht weer. Een bezoeker maakte onderstaande foto waarop een windhoos te zien is ten noorden van EPCOT.
 • In het Magic Kingdom in Walt Disney World was gisteren de speciale “Together We Are Magia” cavalcade te zien. Dit was ter gelegenheid van Hispanic Heritage Month. Onder anderen de karakters uit Encanto en Coco hadden een prominente plek in deze cavalcade.
 • Een nieuwe update vanaf het Disneyland Hotel in Parijs tijdens de voortdurende renovatie. Hoewel de heropening nog steeds gepland staat in 2024 zien we steeds meer onderdelen al fris en vernieuwd terugkeren.
 • Pandora komt naar Shanghai Disneyland. Niet als themagebied, maar als tentoonstelling in Tomorrowland. De naam van de tentoonstelling is AVATAR: Explore Pandora en deze opent op 22 september en zal te zien zijn tot in maart 2023.

Bioscoop en Disney+

 • De Star Wars film Rogue Squadron is nu officieel van de releasekalender gehaald. De film van regisseur Patty Jenkins (Wonder Woman) stond gepland voor december 2023 maar is dus uitgesteld. Het nieuws komt niet echt als een verrassing omdat de opnames nog moeten beginnen. Een nieuwe datum is niet bekend gemaakt.
 • Andere films hebben wel releasedata gekregen. Wish verschijnt op 22 november 2023 in de bioscoop, Pixar’s Elio op 1 maart 2024, Show White op 22 maart 2024, Inside Out 2 op 14 juni 2024 en Mufasa: The Lion King op 5 juli 2024. Haunted Mansion zou eerst op 10 maart 2023 verschijnen maar de nieuwe datum is nu 11 augustus 2023.
 • In de bioscoop moeten we het dus nog een tijdje zonder Star Wars doen, maar gelukkig is er op Disney+ genoeg te beleven in de galaxy far, far away. De serie The Acolyte heeft opnieuw een acteur aan de cast toegevoegd. Het gaat om Manny Jacinto die vooral bekend is van The Good Place.
 • Nog meer Star Wars: In Los Angeles werd het launch event voor Andor georganiseerd. Ook hebben recensenten en andere media de eerste vier afleveringen al gezien. Laughing Place zette hun social media reacties even op een rijtje.
 • In 2024 kan Disney 100% eigenaar van Hulu worden (Comcast bezit nu nog een derde). Zodra dat het geval is, overweegt Disney CEO Bob Chapek om Disney+ en Hulu samen te voegen tot één streamingdienst.

Overig nieuws

 • Disney heeft een patent aangevraagd voor een visual effect systeem waarbij gasten 3D augmented reality beelden kunnen zien zonder dat ze een speciale bril moeten dragen. Theme Park Insider legt de werking uit in dit artikel.
 • De concurrentiestrijd van Disney met Universal blijft interessant om te volgen. Comcast CEO Brian Roberts heeft tijdens Goldman Sachs Communacopia + Technology Conference 2022 gezegd dat ze qua marktaandeel dichter bij Disney komen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.