Star Wars Day: May the 4th be with you!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 4 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Ter gelegenheid van Star Wars Day zijn er vanaf vandaag in Galaxy’s Edge in Disney’s Hollywood Studios vier nieuwe photo opportunities via de Disney PhotoPass service. Deze blijven ook na Star Wars Day beschikbaar.
 • Gisteravond vond het evenement Disneyland After Dark: Star Wars Nite plaats. Die avond werd afgesloten met een vuurwerkshow. Dit jaar werd daarin ook de muziek uit The Mandalorian gebruikt.
 • Er is weer een nieuwe popcorn bucket in de verkoop gegaan. Deze keer in de vorm van een gondel van de Disney Skyliner. Of deze net zo populair zal zijn als de Figment popcorn bucket is even afwachten.
 • Een terugkerend item bij Touringplans en in de Disney Dish is de Theme Park Enjoyment Index. Dit is meteen een leuke terugblik op de afgelopen maand en laat zien hoe goed (of hoe slecht) de parken ervoor staan.
 • Op TikTok geeft Disney ons een eerste blik op de merchandise gebaseerd op Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Die zal tegelijk met de opening van de attractie op 27 mei te koop zijn.

Bioscoop en Disney+

 • De MCU serie Ms. Marvel wordt in Pakistan uitgebracht in de bioscoop. Dit wordt gedaan om de eerste Pakistaanse superheld van Marvel te vieren en omdat Disney+ nog niet beschikbaar is in het land. De afleveringen verschijnen per twee in de bioscoop op het moment dat ze in andere landen te streamen zijn.
 • Opvallend Star Wars casting nieuws: Flea van de rockband Red Hot Chili Peppers heeft een cameo rol in Obi-Wan Kenobi. Het is niet helemaal willekeirig aangezien regisseur Deborah Chow ook de regie heeft gedaan van een videoclip van de band.
 • Vanaf vandaag kun je op Disney+ kijken naar Disney Gallery: The Book of Boba Fett. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen van de serie.
 • De live action Aladdin spin-off met Prince Anders in de hoofdrol lijkt nog steeds op de planning te staan. In een interview heeft acteur Billy Magnussen verteld dat de scripts van de serie momenteel herschreven worden.
 • Op 20 mei verschijnt de romantische comedy The Valet op Disney+, een remake van de Franse film La Doublure uit 2006. Bekijk hieronder de trailer.

Overig nieuws

 • Vandaag is het dus 4 mei, oftewel May The Fourth: Star Wars Day. Maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan? De officiële website van Star Wars heeft een artikel online gezet over de culturele geschiedenis van deze dag.
 • Ook de game Fortnite doet mee aan Star Wars Day. Tot en met 17 mei kunnen spelers gebruik maken van Star Wars items en outfits.
 • En alweer is er een Amerikaanse politicus die Disney wil dwarsbomen. Deze keer is het Senator Josh Hawley die een eind wil maken aan Disney’s “special copyright protections”. Hij doelt waarschijnlijk op Mickey Mouse die zonder de copyright bescherming onderdeel wordt van het publieke domein.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.