Spider-Man 2 in het najaar van 2023 op de PS5

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 16 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • De rechtszaak tegen Walt Disney World die is aangespannen door twee Annual Passholders over het reserveringssysteem kan worden afgewezen omdat de eisers anoniem willen blijven.
 • Kali River Rapids in Disney’s Animal Kingdom gaat vanaf 9 januari weer dicht voor een uitgebreide opknapbeurt. Een datum voor de heropening is nog niet bekend, maar de attractie opent meestal weer in april.
 • Ook in Anaheim zijn er attracties die tijdelijk dicht gaan voor een opknapbeurt. Great Moments with Mr. Lincoln is van 9 tot en met 26 januari gesloten en Mickey’s PhilharMagic gaat eind januari dicht.
 • In de Walt Disney World show Mickey’s Most Merriest Celebration is bij de terugkeer in 2022 een zin van Goofy aangepast. Mogelijk omdat deze aanstootgevend kan zijn. In de oude versie zei Goofy tegen Donald “Who’s a ding-a-ling now?”. In de huidige versie zegt Goofy “That was un-bell-ievable!”
 • De lobby van Disney’s Grand Floridian Resort krijgt een renovatie. Het klassieke thema blijft, maar wel met een aantal verbeteringen.
 • La Bottega di Gepetto, een klein winkeltje in Fantasyland in Parijs, is voor het eerst in een tijdje weer open.

Bioscoop en Disney+

 • Op 28 december kun je op Disney+ kijken naar Encanto at the Hollywood Bowl. Bekijk hieronder de trailer.
 • Er komt een documentaire over de Disney Wish naar National Geographic. In Making the Disney Wish: Disney’s Newest Cruise Ship wordt de bouw van het schip gevolgd maar ook de eerste transatlantische reis. Een Disney+ release is nog niet bekend.
 • Jack Dylan Grazer heeft zich bij de cast gevoegd van The Spiderwick Chronicles, de Disney+ serie gebaseerd op de gelijknamige boekenserie. De acteur zou je kunnen kennen van It en Shazam.

Overig nieuws

 • Een tijd geleden werd Marvel’s Spider-Man 2 aangekondigd, het vervolg op de populaire PlayStation game uit 2018 (en de spin-off Marvel’s Spider-Man: Miles Morales). Nu is bekend wanneer we de game kunnen spelen op de PS5. De release is namelijk gepland voor het najaar van 2023.
 • Disney is een samenwerking gestart met het mode- en parfummerk Givenchy. In de campagne speelt Oswald the Lucky Rabbit de hoofdrol.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.