Ruim 40 Golden Globes nominaties voor Disney

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 12 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • DLP Report komt weer met foto’s van de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Veel activiteit bij World of Frozen en ook progressie bij het meer en het nieuwe restaurant. De avenue is (waarschijnlijk tijdelijk) verhard en er wordt gewerkt aan een kleine berm vlakbij de toekomstige ingang van Toy Story Playland.
 • De verhuizing van zo’n 2000 medewerkers van Walt Disney Imagineering naar Lake Nona in Florida lijkt na een vertraging doorgezet te worden. Althans, dat schrijft The Orlando Business Journal.
 • De vakbonden hebben niet zo veel succes in Walt Disney World: ze komen niet echt verder in de onderhandelingen met Disney.
 • In een gelekte video is de binnenkant van de TRON Lightcycle Run wachtrij te zien. De attractie in het Magic Kingdom gaat in het voorjaar van 2023 pas open. Voor de attractie komt volgens bronnen ook een karretje met bredere ingangen, zodat ook mensen die niet mobiel zijn de attractie in kunnen.
 • Vanaf 16 december zal het langverwachte DuckTales World Showcase Adventure debuteren in EPCOT. In verschillende landen in EPCOT zal een opdracht of challenge te doen zijn, alles vanuit de Disney Parks Play app.
 • Het Surprise Springtime Weekend 2023 zal in Pixar thema zijn en de medailles van dat weekend zijn gelanceerd. Run for the bling!
 • Langzaam wordt er meer zichtbaar van het nieuwe Roundup Rodeo BBQ restaurant in Toy Story Land, die open moet gaan in Hollywood Studios.
 • Tussen 9 en 20 januari zal It’s a Small World kort gesloten zijn in Disneyland om weer omgebouwd te worden naar de traditionele attractie zonder kerstversiering.

Bioscoop en Disney+

 • De nominaties voor de Golden Globes zijn bekend en Disney is ruim veertig keer genomineerd. Avatar: The Way of Water moet nog gaan draaien maar is nu al genomineerd voor beste beste film (drama) en beste regisseur. Turning Red is genomineerd voor beste animatiefilm. Bij de acteercategorieën ook een paar opvallende namen: Angela Bassett voor Black Panther: Wakanda Forever en Diego Luna voor Andor.
 • Naast zijn nominatie is er ook slecht nieuws voor regisseur James Cameron. Hij is positief getest op COVID-19 en mist daardoor de première van Avatar: The Way of Water in Los Angeles.
 • De kersttraditie wordt voortgezet: Na Soul in 2020 en Encanto in 2021 zal er ook deze kerst een grote animatiefilm op Disney+ verschijnen. Het gaat uiteraard om Strange World. De film is vanaf 23 december te streamen.
 • Disney gaat een serie maken gebaseerd op de Witch Mountain films. De cast bestaat uit Bryce Dallas Howard als Audrey, Isabel Gravitt als Tia, Levi Miller als Ben, Bianca Norwood als Corey en Jackson Kelly als Peter.
 • Disney+ is nu ook beschikbaar via Ziggo. De Disney+ app is nu geïntegreerd in het menu van de Mediabox Next en Next Mini.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company wordt volgens Bloomberg aangeklaagd door een investeerder vanwege de reactie van het bedrijf op de “Don’t say gay” wet in Florida. In de aanklacht staat dat Disney “verreikende” financiële risico’s heeft genomen door eerst te zwijgen en zich daarna uit te spreken tegen de wet.
 • Op 3 januari verschijnt The Battle of Jedha. Dit is een audiodrama dat onderdeel is van het multimedia project Star Wars: The High Republic. De stemmencast is bekend en er is ook een fragment.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.