Producent Victoria Alonso verlaat Marvel Studios

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 21 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een hek geplaatst rondom de topiary van Miss Piggy en Kermit (die daar staat vanwege het EPCOT Flower & Garden Festival). De reden is dat eerder gasten er bovenop klommen.
 • Nu de soft opening van TRON Lightcycle Run gestart is, weten we ook wat de prijs is van Individual Lightning Lane voor deze attractie. Dat is namelijk 20 dollar.
 • Hyperspace Mountain keert terug naar Disneyland. Dit zal zijn van 1 mei tot en met 4 juni ter gelegenheid vanStar Wars Month.
 • Disneyland Parijs heeft een nieuwe officiële partner. Het gaat om de autoverhuurder Avis. Zij zijn nu ook de sponsor van Autopia.

Bioscoop en Disney+

 • Victoria Alonso is weg bij Marvel Studios. De reden is onbekend. Alonso was sinds 2006 werkzaam voor de studio en stond aan de wieg van de Marvel Cinemtatic Universe. Eerst als producent en vanaf The Avengers als uitvoerend producent. In 2021 kreeg ze promotie en werd toen eindverantwoordelijk voor fysieke en post-productie, visuele effecten en animatieproductie.
 • Screenwriters Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson hebben hun Star Wars project verlaten. Halverwege februari leverden zij hun voorlopige versie van het script in. Een aantal dagen later verlieten zij het project. Het is nog wel steeds de bedoeling dat Sharmeen Obaid-Chinoy de film gaat regisseren en dat de productie in febrauri 2024 start voor een release in december 2025.
 • Acteur Omid Abtahi heeft een mooie foto gedeeld van zichzelf met zijn zoontje die een figurant mocht zijn in de meest recente aflevering van The Mandalorian. Van deze zelfde aflevering zijn ook twee character posters verschenen waaronder van Omid Abtahi zelf.
 • Daniel Kwan en Daniel Scheinert (The Daniels) hebben een aflevering van de Star Wars serie Skeleton Crew geregisseerd. Hun film Everything Everywhere All at Once won vorige week nog meerdere Oscars waaronder voor Beste Film en Beste Regie.
 • Gisteren werd er gehint naar de samenwerking tussen Disney+ en Ed Sheeran. Inmiddels is bekend waar het om gaat: een vierdelige docuserie getiteld Ed Sheeran: The Sum of It All. Vanaf 3 mei te zien.

Overig nieuws

 • Gisteren is een nieuwe trailer verschenen van Star Wars Jedi: Survivor. Hierin wordt meer van het verhaal onthuld (waaronder een connectie met The High Republic). De game verschijnt op 28 april voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S
 • Helaas is er ook verdrietig Star Wars nieuws te melden. Acteur Paul Grant is op 56-jarige leeftijd overleden nadat hij dondermiddag is ingestort buiten Kings Cross station in Londen. Gistermiddag is hij doodverklaard, maar hij was daarvoor al hersendood. Grant speelde een Ewok in Return of the Jedi maar was ook te zien in onder andere Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Labyrinth.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.