Obi-Wan Kenobi heeft een releasedatum

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 10 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs heeft nieuwe concept art gedeeld van Disney D-Light. Deze voorshow van Disney Illuminations is vanaf 6 maart te zien als onderdeel van de dertigste verjaardag van het resort.
 • In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 betaalde ongeveer een derde van de gasten voor Genie+, Lightning Lane of allebei. Dit steeg verder naar ongeveer de helft van de gasten tijdens de kerstperiode. Dit zei Bob Chapek tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Meer daarover verderop in deze Daily Disney Roundup.
 • In Disney’s Animal Kingdom wordt gewerkt aan een nieuwe zandsculptuur. Deze keer ter gelegenheid van de Disney+ Original film The Ice Age Adventures of Buck Wild. Die film is in de Verenigde Staten al te streamen. Hier moeten we nog wachten tot 25 maart.
 • In Walt Disney World werden aan het einde van 2021 tenminste 5 gasten gearresteerd omdat ze een vuurwapen bij zich hadden. Dit blijkt uit gegevens die door de Orange County Sheriff’s Office naar buiten zijn gebracht.

Bioscoop en Disney+

 • Vanaf 25 mei is de Star Wars serie Obi-Wan Kenobi te zien op Disney+. Ook is de eerste poster vrijgegeven. In de serie keert Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi. Ook Hayden Christensen is opnieuw te zien als Anakin Skywalker/Darth Vader.
 • “Good news, everyone!” De animatieserie Futurama krijgt een revival op Hulu. Het is aannemelijk dat deze nieuwe afleveringen bij ons via Disney+ te zien zullen zijn.
 • Anthony Ramos heeft zich gevoegd bij de Marvel Cinematic Universe. De acteur die bekend is van Hamilton en In the Heights is gecast voor een belangrijke rol in de serie Ironheart.
 • Sinds gisteren is Marvel Studios Assembled: The Making of Hawkeye te zien op Disney+. In de special vertellen Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Kevin Feige en anderen over hoe de serie tot stand is gekomen.

Overig nieuws

 • Disney heeft gisteren nieuwe kwartaalcijfers gepresenteerd. De omzet was 21,8 miljard dollar (netto 1.1 miljard dollar). Het aantal Disney+ abonnees is gestegen naar 129,8 miljoen. Dat is meer dan analysten verwacht hadden. De parken hadden een omzet van 7,2 miljard dollar, meer dan het dubbele dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
 • Tijdens een modeshow is de 2022 collectie van Disney’s Fairy Tale Weddings bruidsjurken gepresenteerd. De jurken zijn geïnspireerd door Disney prinsessen zoals Tiana, Sneeuwwitje en Jasmine.
 • Tijdens Nintendo Direct is een aantal Disney games aangekondigd. Vanaf 20 april is Star Wars: The Force Unleashed te koop. De Nintendo Wii versie is dan beschikbaar op de Nintendo Switch. En vanaf komende zomer is Disney Speedstorm gratis te spelen. In deze race game speel je met verschillende Disney en Pixar personages.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.