No Way Home populairste Spider-Man film in Nederland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 15 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • De Figment popcorn bucket is terug! De vorige keer dat deze te koop was ontstonden er urenlange wachtrijen en werd de bucket naderhand voor honderden dollars te koop aangeboden. Deze keer is het makkelijker om er een te bemachtigen. Dit gaat nu namelijk via mobile ordering. Uiteraard was de terugkeer een reden voor Distwitter om weer een reeks (soms best grappige) memes aan de bucket te wijden.
 • Het Xandariaanse ruimtevoertuig bij Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is compleet geïnstalleerd, maar werklieden zijn nog wel bezig met het toevoegen van allerlei details.
 • In Magic Kingdom in Walt Disney World zijn meer voertuigen voor TRON Lightcycle Run gearriveerd. In oktober arriveerde de eerste groep voertuigen.
 • Morgen zal Disney Illuminations terugkeren in het Parijs. Om te zorgen dat alle effecten functioneren is de slotgracht rondom het kasteel tijdelijk drooggelegd en wordt alles nagekeken.
 • Casey’s Corner in Disneyland Parijs heeft vanaf vandaag een nieuw menu. Nieuw zijn een plantaardige hotdog en een dessert in de vorm van een baseball.
 • Het was weer een prachtig plaatje in Disneyland. Nadat we gisteren al de aankondiging deelden werd de Super Bowl-winst van de LA Rams met een parade over Main Street gevierd.

Bioscoop en Disney+

 • Tijdens de Super Bowl kwam Disney+ met een speciale reclame met Awkwafina in de hoofdrol. Centraal staan de verschillende hoofdcategorieën van de streamingdienst.
 • Spider-Man: No Way Home is de succesvolste Spider-Man film ooit in de Nederlandse bioscopen. De film heeft tot nu toe 6,7 miljoen euro opgebracht en 561.000 bezoekers getrokken.
 • Owen Wilson heeft bevestigd dat hij terugkeert in het tweede seizoen van de Marvel serie Loki. Ook Gugu Mbatha-Raw zal terugkeren. Zij spelen respectievelijk Mobius en Ravonna Renslayer.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren deelden we de nieuwe trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Deze zat natuurlijk weer vol met easter eggs. In onderstaande video van New Rockstars worden ze even op een rijtje gezet. Let op: bevat ook spoilers voor Spider-Man: No Way Home.

Overig nieuws

 • Je bent uitgenodigd voor de bruiloft van Prinses Leia en Han Solo. Dit verhaal wordt namelijk verteld in het boek Star Wars: The Princess and the Scoundrel van Beth Revis. En voor een stukje corporate synergy zal de huwelijksreis plaatsvinden op de Halcyon, oftewel de Galactic Starcruiser in Walt Disney World. Het boek verschijnt op 16 augustus.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.