Nieuwe Disney-bubbels buiten de parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 17 februari 2022.

Nieuws uit de parken

  • We zagen vorige week een enquete langskomen waarin Harmonious werd vergeleken met IllumiNations: Reflections of Earth. Deze week komt Disney met een nieuwe vraag, waarin bezoekers wordt gevraagd of zij Disney Enchantment beter of slechter vinden dan de immens populaire, inmiddels gestopte avondshow Happily Ever After.
  • Nooit leuk nieuws, maar je weet dat het komt: prijsstijgingen in Walt Disney World. Het gaat in de dit geval om meerdaagse tickets (basis, park hopper en park hopper plus). Blog Mickey heeft een overzicht van alle wijzigingen.
  • Wanneer komt het Dining Plan terug in Orlando? Disney Tourist Blog probeert een antwoord te vinden.
  • Gisteravond keerde, na een korte onderbreking, Disney Illuminations weer terug in Parijs.

Bioscoop en Disney+

  • Nicholas Britell gaat de muziek verzorgen van Andor: de serie over Cassian Andor uit Rogue One: A Star Wars Story. Britell is onder andere bekend van Cruella, Moonlight en de serie Succession.
  • Sinds gisteren kan je op Disney+ kijken naar Marvel Studios Assembled: The Making of Eternals. In deze special van een uur krijg je een blik achter de schermen. Aan bod komt ondermeer hoe men de strips van Jack Kirby vertaald heeft naar film.

Overig nieuws

  • Je kon al in Golden Oaks, een gated community op het terrein van Walt Disney World wonen. Nu komt Disney met een nieuwe lijn aan wijken die ze gaan bouwen op verschillende plekken in de Verenigde Staten. Deze Storyliving By Disney-wijken zullen eigenlijk losstaande communities binnen een eigen bubbel worden, met de Imagineers als ontwerpers. De eerste wijk, Cotino, zal bij de Coachella Valley (in de buurt van Palm Springs, Californië) worden gebouwd.
Concept art van Cotino, de eerste Storyliving by Disney-community
  • Komt het tijdperk van de dvd en blu-ray dan definitief tot een einde? Sony brengt in Nederland bijvoorbeeld Spider-Man: No Way Home waarschijnlijk niet uit op blu-ray. Ook Disney lijkt deze kant op te gaan. De pers kan namelijk niet langer fysieke recensie-exemplaren van Disney films aanvragen.
  • Een mooi gebaar voor Temuera Morrison. De acteur kreeg een houten replica van Boba Fett’s helm in Māori stijl. Hiermee werden Morrison’s roots en tegelijkertijd zijn performance als Boba in The Book of Boba Fett geëerd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.