Monsters at Work krijgt een tweede seizoen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 16 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • De officiële planDisney podcast heeft een bonusaflevering gepubliceerd met daarin een interview met Beth Clapperton. Zij is Creative Director bij Walt Disney Imagineering en verantwoordelijk voor Avengers Campus in Parijs.
 • De net teruggekeerde show Finding Nemo: The Big Blue… and Beyond! in Animal Kingdom lijkt een succes te zijn, maar het aantal showmomenten per dag wordt wel teruggebracht.
 • Gasten die misselijk worden na een ritje in Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind blijft een probleem. Daarom is het aantal vuilnisbakken in de uitstapruimte verdubbeld.
 • Actrice Xochitl Gomez heeft een bezoek gebracht aan Avengers Campus in Anaheim. Daar heeft ze America Chavez ontmoet, het personage dat Gomez speelt in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
 • Cars Land in Disney California Adventure bestaat tien jaar. Dit wordt onder andere gevierd met een bijzondere popcorn bucket in de vorm van Mater, de takelwagen uit de Cars franchise.

Bioscoop en Disney+

 • De Monsters, Inc. spin-off animatieserie Monsters at Work krijgt een tweede seizoen. Deze zal in 2023 te zien zijn op Disney+. Het nieuws werd bekend gemaakt met een montage van fragmenten uit het eerste seizoen waarin het woord “two” genoemd wordt.
 • In de Verenigde Staten hebben een aantal afleveringen van Obi-Wan Kenobi een waarschuwing vooraf vanwege geweld tegen kinderen. Deze waarschuwing is toegevoegd na de recente schietpartij op een school in Texas.
 • Meer Obi-Wan Kenobi: in een video op het YouTube kanaal van Star Wars halen Ewan McGregor en Hayden Christensen herinneringen op aan hun samenwerking tijdens de opnames van Attack of the Clones en Revenge of the Sith.
 • De opnames van de Marvel serie Ironheart zijn momenteel bezig waardoor meer bekend wordt van de cast. Zo beweert Deadline dat Manny Montana een van de hoofdrollen in de serie heeft tegenover Dominique Thorne als Ironheart/Riri Williams.
 • In een nieuwe featurette van Ms. Marvel zien we beelden van achter de schermen. De cast komt aan het woord maar we zien ook het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Overig nieuws

 • Een van de korte anime films uit het eerste seizoen van Star Wars: Visions krijgt een vervolg in stripboekvorm. In dit nieuwe verhaal volgen we de Ronin uit The Duel.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.