Marvel maakt exclusieve comics over Avengers Campus in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 14 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen weekend bezocht C. B. Cebulski Marvel Avengers Campus in Parijs. Hij is de editor in chief van Marvel Comics. Hij had ook nog een nieuwtje: Er komen exclusieve comics over de Franse Avengers Campus. In een voorproefje is bijvoorbeeld de façade van Avengers Assemble: Flight Force goed te zien.
 • Ook in de Amerikaanse ochtendshow Good Morning America is er aandacht voor Marvel Avengers Campus. Verslaggever Maggie Rulli gaat met Brie Larson (Captain Marvel) door het land.
 • Vandaag (14 juli) is een nationale feestdag in Frankrijk. Dat wordt gevierd met een nieuwe eenmalige vuurwerkshow. Deze komt niet in plaats van Disney Illuminations maar zal daarna te zien zijn.
 • Daisy (Katrien) is in Disneyland Parijs vanaf nu ook te zien in een speciaal ‘Parijs-kostuum’. Je kunt met haar op de foto in het Studio Theater.
 • Het billboard dat promotie maakt voor The Twilight Zone Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios wordt verwijderd. Het billboard aan World Drive is een favoriet onder fans.
 • Met de introductie van Boba Fett en Fennec Shand in Galaxy’s Edge waren er voor het eerst personages uit verschillende momenten uit de Star Wars tijdlijn te zien in hetzelfde gebied. Aangezien Galaxy’s Edge onderdeel is van het officiële Star Wars canon wordt er gewerkt met story bubbles: Boba Fett zal bijvoorbeeld nooit een interactie hebben met Kylo Ren.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren verscheen de laatste aflevering van Ms. Marvel op Disney+. Daarom is nu ook Volume 2 van de soundtrack (aflevering 3 t/m 6) beschikbaar op de bekende muziek streamingdiensten.
 • Net als veel andere MCU titels had Ms. Marvel ook een extra scène tijdens de aftiteling. Deadline interviewde de maker van de serie Bisha K. Ali onder andere over die extra scène en wat het betekent voor de film The Marvels die volgend jaar in de bioscoop verschijnt. Let op: spoilers via de link!
 • Acteur Daniel Kaluuya speelde de rol van W’Kabi in Black Panther. Hij is door Marvel terug gevraagd voor Black Panther: Wakanda Forever. Kaluuya had tijdens de opnameperiode echter al opnames voor een andere film: de horrorfilm Nope van regisseur Jordan Peele.
 • Het derde seizoen van de populaire en Emmy winnende animatieserie Bluey is vanaf 10 augustus in ieder geval in Amerika te zien op Disney+.
 • Binnenkort verschijnt het tweede deel van American Horror Stories. De FX serie is bij ons op Disney+ te zien. Bekijk hier de trailer:

Overig nieuws

 • We feliciteren in deze Daily twee van de “nieuwe” Disney kopstukken: Harrison Ford (Han Solo, Indiana Jones) is woensdag 80 geworden, Patrick Stewart (Professor X) is 82 geworden.
 • Heb je altijd al een action figure van jezelf willen hebben? Binnenkort kan het bij Hasbro. Die komen met de Hasbro Selfie Series. Fans kunnen een action figure laten maken van zichzelf gebaseerd op personages uit bekende franchises, waaronder ook Marvel en Star Wars. Nadeel: alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
 • Bij LEGO kunnen fans designs voor nieuwe sets inzenden. Nu is een set gebaseerd op Hocus Pocus uitgekozen en deze zal echt op de markt gebracht worden. De ontwerper is de Belgische Amber Veyt die ook mee deed aan het tweede seizoen van LEGO Masters.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.