Marvel debuteert nieuwe Quantumania trailer

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 10 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Heel wat minder entertainment in Avengers Campus in Parijs. De showtjes The Amazing Spider-Man, Warriors of Wakanda, Avengers Unite en Guardians of the Galaxy: Awesome Dance-off worden (voorlopig) niet meer opgevoerd. De Marvel karakters laten nog wel af en toe hun gezicht zien.
 • In het Disneyland Park is dan weer entertainment teruggekeerd. Daar is sinds gisteren Dream… and Shine Brighter! weer te zien met een nieuwe cast.
 • Ondertussen heeft Natacha Rafalski een filmpje online gezet dat er duidelijk op lijkt te wijzen dat er een Grand Finale komt van de dertigste verjaardag.
 • Disney heeft via sociale media een teaser geplaatst die mogelijk verwijst naar de openingsdatum van TRON Lightcycle Run. Te zien is een scoreboard met verschillende data. Onder andere de opening van Disneyland in 1955 en de releasedata van de TRON films. Het tweede nummer lijkt te verwijzen naar 21 maart of 21 april van dit jaar.
 • Veel updates uit Downtown Disney. Earl of Sandwich keert tijdelijk terug op de plek van La Brea Bakery. Ralph Brennan’s Jazz Kitchen krijgt een nieuwe naam, namelijk Jazz Kitchen Coastal Grill & Patio. En er is nieuw concept art van het nieuwe restaurant Din Tai Fung.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht heeft Marvel de nieuwe trailer van Ant-Man and The Wasp: Quantumania voor het eerst vertoond tijdens het College Football Playoff National Championship op ESPN. Gelukkig meteen daarna ook op YouTube. Ook verscheen een nieuwe poster.
 • Dan Hernandez en Benji Samit, de showrunners van het gisteren verschenen Koala Man, hebben een meerjarige deal getekend met 20th Television Animation en voor live action projecten met ABC Signature. Ook werken ze aan projecten voor Lucasfilm en Walt Disney Pictures.
 • Casting nieuws voor Doctor Who: Jemma Redgrave zal terugkeren als Kate Stewart. Een favoriet personage onder de fans. Een nieuwe toevoeging is Aneurin Barnard als de mysterieuze Roger ap Gwilliam.

Disney Cruise Line

 • Tijdens Pixar Day at Sea aan boord van de Disney Fantasy zijn de face characters van The Incredibles voor het eerst te zien. Het gaat om Mr. en Mrs. Incredible, Edna Mode en Frozone. Het is niet bekend of deze versies van de characters ook in de parken te zien gaan zijn.

Overig nieuws

 • Van 22 april tot en met 10 september is de tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories te zien in Forum Groningen. Hierin staat het creatieve proces bij het maken van Disney’s animatieklassiekers centraal. Een aantal originele tekeningen uit het Disney archief worden tentoongesteld. De kaartverkoop start op 22 maart.
 • CEO Bob Iger heeft werknemers die deels thuis of onderweg werken (Hybrid Cast Members) in een e-mail laten weten dat ze vanaf 1 maart vier dagen per week (van maandag tot en met donderdag) on-site moeten werken. Volgens Iger is het persoonlijke contact beter voor de creativiteit, de bedrijfscultuur en de carrières van de werknemers zelf.
 • De brandweer van Reedy Creek Improvement District heeft laten weten dat ze de overname door de staat steunen. Tim Stromsnes (communicatie directeur) zegt dat het niet slechter kan dan de huidige situatie.
 • Nog even terug naar Ant-Man and The Wasp: Quantumania: Er is een samenwerking tussen Marvel Studios en Heineken voor een commercial. Hierin is Paul Rudd te zien als Scott Lang/Ant-Man. Uiteraard drinkt hij een 0.0 biertje omdat hij nog superheldendaden moet verrichten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.