Legendarische Imagineers terug naar Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van 29 maart 2022.

Nieuws uit de parken

  • Ter ere van het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs zal er op 12 april een Walt Disney Imagineering panel worden uitgezonden vanuit Hotel New York: the Art of Marvel. Legendarische Imagineers zoals Tony Baxter, Tim Delaney, Tom Fitzgerald en Tom Morris zullen aanwezig zijn. Op de banner zien we bekende plaatjes van het resort, maar ook een afbeelding van Avengers Campus. Gaan we een openingsdatum horen?
  • Over Avengers Campus gesproken; er doken afgelopen weekend beelden van geluidstesten op in het nieuwe gebied in Walt Disney Studios Park.
  • In Parijs vragen we ons misschien af of Hyperspace Mountain ooit nog weg gaat, maar voor Anaheim is de terugkeer juist aangekondigd. Vanaf 29 april kunnen gasten deze overlay opnieuw beleven. Precies op tijd voor de Disneyland After Dark: Star Wars Nite evenementen op 3, 4 en 27 mei.
  • Volgens deelnemers van het Disney College Program in Walt Disney World krijgen cast members met een beperking geen speciale accomodaties toegewezen. Zo zijn er bijvoorbeeld cast members met rolstoel die geen kamer op de begane grond kregen en vervolgens niet aan het werk konden toen de lift kapot was.
  • Het AMC-theater in Downtown Disney is bijna helemaal gesloopt. Bij de aankondiging van de vernieuwing van het uitgaansgebied van Disneyland werd al meer groen beloofd, daar zullen we hopelijk binnenkort wat van gaan zien.

Bioscoop en Disney+

  • In 1997 verscheen de film The Full Monty. Over staalarbeiders die hun uitzichtloze bestaan willen oplossen door een stripact te beginnen geïnspireerd op de Chippendales. Nu bijna vijfentwintig jaar later komt de cast weer bij elkaar voor een serie die bij ons op Disney+ te zien zal zijn.
  • De serie Percy Jackson and the Olympians is volop in pre-production. Twee nieuwe regisseurs hebben zich bij het team gevoegd. De eerste naam is Anders Engstrom die ook de regie deed van Marvel’s Helstrom. De tweede naam is Jet Wilkinson die ook voor Marvel heeft geregisseerd, namelijk voor Daredevil.

Overig nieuws

  • De medailles voor de Virtual 5k Series van runDisney zijn gepresenteerd. Deze races kun je afleggen op het moment dat het jou uitkomt en je hoeft dus niet per se naar de parken af te reizen om eens aan een runDisney-evenement mee te doen. De inschrijving gaat op 5 april open.
  • Gisteren heeft Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, de omstreden ‘Don’t say gay’ wet ondertekend. Disney heeft toen direct een statement naar buiten gebracht waarin ze aangeven dat ze graag zien dat dit ongedaan wordt gemaakt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.