Wel groot onderhoud, geen nieuwe Yeti voor Expedition Everest

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 september 2021.

  • Groot nieuws vanuit Walt Disney World: Vanaf januari 2022 wordt Expedition Everest, één van de topattracties van Animal Kingdom, voor 3 maanden gesloten. Over het pronkstuk van de attractie, de Yeti, is nog weinig bekend. Een reparatie staat volgens de laatste geruchten niet direct op het programma. Kan Disney achterblijven bij het ‘animatronic’ geweld van de Jurassic World franchise dat de Universal parken de bezoekers voorschotelen.
  • Uit hetzelfde resort: de nieuwe jaarpassen zijn nu beschikbaar!
Foto: Walt Disney World
  • De vijftigste verjaardag van Walt Disney World betekent ook nieuwe name tags voor alle cast members. Op de name tag prijkt het logo van het kasteel met de 50 erop. Verder zijn er glimmende accenten. In onderstaande video krijgen verschillende cast members hun nieuwe name tag uitgereikt.
  • Ook McDonalds zet de parken in Orlando de komende maanden in het zonnetje in de Amerikaanse Happy Meal-menu’s. Vanaf volgende week kun je 50 verschillende Disney-miniaturen in de bekende box vinden. Dat wordt flink dooreten!
  • Zelfs LEGO fans worden niet overgeslagen in de feestvreugde. Een mini-versie van Cinderella Castle zal binnenkort te koop zijn. Een grotere versie bestaat al.
  • De bouw van Tron Lightcycle Run in het Magic Kingdom gaat een nieuwe fase in nu men is begonnen met de eerste testen. Hierbij wordt onder andere gekeken of er voldoende ruimte is voor de gasten om te bewegen zonder props aan te raken.
  • Wow! Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings heeft tijdens het Labor Day weekend met een opbrengst van $90 miljoen in de box-office het record voor dat weekend verbroken. De film is op dit moment alleen nog maar in de bioscoop te zien en de vraag is wat voor invloed deze succesvolle cijfers hebben op de Premier Acces-strategie van Disney+ (via Roy).
  • Goed nieuws voor de liefhebbers van Halloween op Disney Plus: In de trailer voor het Halloween seizoen zijn de eerste beelden van Muppets: Haunted Mansion te zien! Ook de eerste poster werd gedeeld.
  • Helaas brengt de maar voortdurende pandemie veel werkdruk met zich mee. Volgens DLPGuest op Twitter gaat er op dit moment een petitie rond onder medewerkers van Disneyland Parijs waarin zij hun ongenoegen uiten over de huidige situatie en de houding van het management van het park (via Carmen).
  • Dan nog even de Cruise Line. Jorn kwam er achter dat Disney zelfs Nederlandstalige reclame maakt voor het avontuur op het water!
Nederlandstalige reclame voor Disney Cruise Line (Bron: Disney NL)

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.