John Williams maakt nieuwe Star Wars muziek

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 18 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Lin-Manuel Miranda heeft Disney CEO Bob Chapek benaderd met de gedachte van een attractie in Encanto thema. Hij denkt dan aan iets in de stijl van The Little Mermaid: Ariel’s Undersea Adventure.
 • Op 9 maart zal Mickey’s Toontown in Disneyland Anaheim sluiten. Het gebied zal dan een transformatie ondergaan, inclusief de toevoeging van Mickey & Minnie’s Runaway Railway. Een attractie die blijft is Roger Rabbit’s Car Toon Spin. Andere attracties krijgen een nieuwe invulling. Het is de bedoeling dat het gebied begin 2023 weer open zal gaan.
 • In EPCOT zijn de eerste personages in vormsnoei verschenen. Deze zijn gemaakt voor het International Flower and Garden Festival dat plaats zal vinden van 2 maart tot en met 4 juli.
 • Disneyland Parijs voegt steeds meer decoraties toe ter gelegenheid van de dertigste verjaardag. Zo is het grote medaillon inmiddels toegevoegd aan Main Street Station.

Bioscoop en Disney+

 • Ruim twee jaar na The Rise of Skywalker keert John Williams terug om muziek te schrijven voor Star Wars. Hij heeft namelijk een speciaal thema geschreven voor de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi. Deze muziek is vorige week met een orkest opgenomen in Los Angeles.
 • Het castingproces van de Disney+ serie Nautilus is afgerond en de opnames zijn inmiddels van start gegaan in Australië. In deze hervertelling van het verhaal van Jules Verne gaan we acteur Shazad Latif zien als Captain Nemo.
 • Op 25 maart verschijnt op Disney+ de documentaire OLIVIA RODRIGO: driving home 2 u (a SOUR film). Hierin wordt zangeres Olivia Rodrigo (ook bekend van High School Musical: The Musical: The Series) gevolgd bij de totstandkoming van haar album SOUR.
 • Op 11 maart verschijnt de Pixar film Turning Red op Disney+. Op dezelfde dag zal de streamingdienst ook de making of documentaire Embrace the Panda: Making Turning Red toevoegen.
 • Marvel heeft twee regisseurs gevonden voor het tweede seizoen van Loki. Het gaat om het regisseursduo Justin Benson en Aaron Moorhead. Voor Moon Knight (vanaf 30 maart te zien) hebben zij ook al enkele afleveringen geregisseerd.
 • In een nieuwe commercial voor Disney+ staat alle Star Wars content centraal. Bekijk hem hier:

Overig nieuws

 • Acteur Rockmond Dunbar heeft Disney aangeklaagd. Alle medewerkers moeten gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dunbar speelde in de Fox serie 9-1-1 maar werd ontslagen omdat hij niet gevaccineerd is en ook geen uitzondering kreeg om religieuze of medische redenen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.