Het debuut van Star Wars: Galactic Starcruiser

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 28 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Over minder dan een week zal de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs losbarsten. WDWNT maakte een overzicht met alle decoraties. Ook de Town Square Gazebo heeft panelen over het dak gekregen, waar volgens de concept art led-lichtjes in zouden moeten zitten.
 • Het begint ook lekker op te schieten bij Avengers Campus. De laatste updates van dit weekend laten onder andere de voortgang bij het Super Hero Training Center en WEB Slingers zien. En het lijkt alsof de infrastructuur voor de Spider-Man Stuntronic ook wordt geïnstalleerd, ook al is deze feature officieel nog niet aangekondigd voor Parijs.
 • Over naar EPCOT, daar begint de rij aan de buitenkant van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind vorm te krijgen. Ook is de bewijzering boven de ingang aangebracht.
 • Dit weekend kwamen de eerste reviews van de Star Wars: Galactic Starcruiser naar buiten, naar aanleiding van de eerder gehouden pers-previews. Blog Mickey heeft een artikel geschreven over de features van het hotel, waarvan een groot gedeelte eigenlijk was beloofd voor Galaxy’s Edge. Ook zagen we de nieuwe lightsaber in actie. De beelden zien er mooi uit, maar is het die extra hypotheek ook waard? 😉
@brookegmcdonald

My 5-year-old was recruited by the First Order on Star Wars: Galactic Starcruiser. #GalacticStarcruiser #starwars #disneyparks

♬ original sound – Brooke Geiger McDonald
 • Wat ook opvalt aan alle beelden van Galactic Starcruiser is dat de cast members geen mondkapjes dragen maar dat er ook geen afstand gehouden wordt tot de gasten. Wellicht dat dit binnenkort ook niet meer nodig zal zijn bij character meet & greets in de parken.
 • Er is ook nog nieuws uit Tokyo. Het resort dat in 1983 geopend werd heeft inmiddels de 800 miljoenste bezoeker mogen ontvangen. Hierbij tellen de bezoekersaantallen van beide parken mee.

Bioscoop en Disney+

 • De opnames van de vijfde Indiana Jones film zijn afgerond. Dat laat producent Frank Marshall via Twitter weten. Disney en Lucasfilm brengen de avonturenfilm volgend jaar uit in de bioscoop.
 • Disney heeft een geüpdatete versie van hun bioscoopschema vrijgegeven. Daarop is te zien dat Star Wars: Rogue Squadron nog steeds voor december 2023 gepland staat en dat we nog tot en met 2028 Avatar films kunnen verwachten. De film over The Haunted Mansion, een re-make van de geflopte film uit 2003, zou op 10 maart 2023 uit moeten komen.
 • Op 1 april verschijnt de Disney+ Original film Better Nate Than Ever op de streamingdienst. Met onder anderen Lisa Kudrow (Friends) en Joshua Bassett (High School Musical: The Musical: The Series). Bekijk hieronder de trailer.
 • Op 9 maart wordt de populaire serie This Is Us toegevoegd op Disney+. Seizoen 1 tot en met 5 zullen compleet beschikbaar zijn. Seizoen 6, momenteel nog op tv in Amerika, zal wekelijks een nieuwe aflevering krijgen.
 • En over This Is Us gesproken: actrice Lyric Ross uit die serie is gecast voor een rol in Ironheart. Deze Marvel serie draait om Riri Williams gespeeld door Dominique Thorne. Lyric Ross zal haar beste vriendin spelen. Eerder werd Anthony Ramos ook gecast. Het gerucht gaat dat hij de slechterik gaat spelen.
 • In een nieuwe feauturette vertellen enkele makers en castleden van Turning Red hoe het was om deze Pixar film te maken. Net zoals Soul en Luca is de film vanaf 11 maart direct te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Het eerste seizoen van The Mandalorian krijgt een stripboek adaptatie. Vanaf juni brengt Marvel de reeks van 8 delen uit. Elke aflevering krijgt een eigen deel. De reeks wordt geschreven door Rodney Barnes en geïllustreerd door Georges Jeanty.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.