Het grote masterplan van Star Wars op TV

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 18 mei 2022.

Bioscoop en Disney+

 • Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft een groot artikel geschreven over de huidige en komende Star Wars series op Disney+. Ook heeft fotograaf Annie Leibovitz een fotoshoot gedaan met cast en crew zoals ze dat ook al decennialang doet voor de films.
 • Na Obi-Wan Kenobi krijgen we aan het einde van de zomer Andor en aan het einde van het jaar of begin 2023 het derde seizoen van The Mandalorian. De series The Acolyte en Ahsoka zullen daarna pas te streamen zijn op Disney+.
 • In het artikel wordt bevestigd dat Jon Watts (regisseur van de recente Spider-Man trilogie) een serie maakt met de code naam Grammar Rodeo. In de serie spelen vier kinderen van rond de 12 jaar de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af na Return of the Jedi en wordt omschreven als een coming-of-age avontuur.
 • Dit alles betekent niet dat er geen Star Wars films meer zullen verschijnen in de bioscoop. De eerstvolgende is hoogstwaarschijnlijk die van regisseur Taika Waititi, gevolgd door Rogue Squadron van regisseur Patty Jenkins. De trilogie waar The Last Jedi regisseur Rian Johnson aan werkt, is op een laag pitje gezet, maar nog altijd niet gecanceld.
 • Tussen al dat Star Wars geweld heeft ook Marvel nog wel wat te melden, namelijk de eerste blik op Echo, die in 2023 op Disney+ gaat verschijnen.
 • Van She-Hulk: Attorney at Law is de eerste teaser trailer online gezet. Ook verscheen de eerste poster. De Marvel serie is vanaf 17 augustus te zien zoals al eerder uitlekte via de Engelse Disney+ site.
 • Ook van het tweede seizoen van Only Murders in the Building verscheen een poster en een teaser trailer. De serie is vanaf 28 juni te zien bij Hulu en tegelijkertijd bij ons op Disney+.
 • Van de Disney+ Original film Disenchanted, het vervolg op Enchanted, is de eerste foto verschenen. Te zijn zijn actrices Amy Adams en Maya Rudolph.

Nieuws uit de parken

 • Avengers Campus komt er aan in Disneyland Parijs, en als we de ooggetuigenverslagen op de besloten Telegramgroep voor Donalteurs moeten geloven gaat dat er steeds beter uitzien. Inmiddels heeft Parijs een nieuwe concept art vrijgegeven van het gebied.

Disney Cruise Line

 • Op de vaarten van de Disney Cruise Line moeten (of mogen) gasten vanaf nu een eigen coronatestresultaat meenemen om het schip op te komen. Je hoeft niet meer te testen bij het schip, wel moet je nog steeds al je vaccinaties gehad hebben.
 • Ondertussen bracht Disneyland Parijs president Natacha Rafalski recent een bezoek aan de Disney Wish. Op Instagram deelde ze een aantal foto’s.

Overig nieuws

 • En dan nog even terug naar Star Wars. Volgende week vindt Star Wars Celebration plaats in Anaheim en tijdens dit meerdaagse evenement kunnen bezoekers ook exclusieve merchandise kopen.
Merchandise verkrijgbaar tijdens Star Wars Celebration

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.