Halloween in de parken, in de bioscoop en op zee!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 29 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren konden we al melden dat Disney in het kader van Halfway to Halloween met een speciale aankondiging zou komen. Dat hebben ze waargemaakt: Mickey’s Not-So-Scary Halloween keert namelijk na een afwezigheid van drie jaar terug in Walt Disney World! De aankondiging werd gedaan door acteur Doug Jones uit Hocus Pocus en het later dit jaar te verschijnen Hocus Pocus 2. Binnenkort zullen we meer te weten komen over de data en de verdere details.
 • Er was gisteren ook aandacht voor wat Disneyland Parijs tijdens de Halloween viering dit jaar gaat doen. Van 1 oktober tot en met 6 november kun je gaan griezelen in Parijs. Op 29 en 31 oktober keert de Disney Halloween Party terug. Informatie over ticketverkoop wordt binnenkort bekend gemaakt.
 • Het karakter America Chavez uit Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal in mei tijdelijk haar opwachting maken in Avengers Campus. Dat maakte actrice Xochitl Gomez zelf bekend in een videoboodschap.
 • Het huidige Paradise Pier Hotel in Disneyland Anaheim zal binnenkort worden omgebouwd tot een Pixar Art Hotel. Op de eerste concept arts is onder andere een grote Luxo Jr. te zien op de kenmerkende Pixar bal.
 • En over de hotels in Disneyland gesproken: de perks voor hotelgasten keren ook steeds meer terug in het resort.
 • Naast de komst van Mickey and Minnie’s Runaway Railway naar Disneyland wordt Toontown zelf ook verbouwd en opgefrist. De werkzaamheden zijn hier gisteren officieel van start gegaan, verwacht wordt dat het gebied en de nieuwe attractie in het begin van 2023 open gaan.
 • Nadat ze eerder verdwenen waren zijn de Park Hopper uren inmiddels weer teruggekeerd in de My Disney Experience App.

Bioscoop en Disney+

 • In maart volgend jaar verschijnt Haunted Mansion, de nieuwe verfilming van de populaire attractie, in de bioscoop. Als onderdeel van het Halfway to Halloween evenement is het logo van de film bekend gemaakt.
 • Casting nieuws voor de MCU serie Echo: actrice Devery Jacobs heeft een rol in de serie. Wat de rol precies is, is niet bekend maar het zou een van de hoofdrollen zijn naast Alaqua Cox als Maya Lopez. Devery Jacobs is vooral bekend van de serie Reservation Dogs.

Disney Cruise Line

 • Ook de Disney Cruise Line viert dit jaar Halloween. In september en oktober zijn er Halloween gethematiseerde cruises met speciale activiteiten en entertainment. Met als hoogtepunt de meet & greet met Minnie, Katrien en Clarabella. Zij zullen namelijk verkleed zijn als de Sanderson zussen uit Hocus Pocus.

Overig nieuws

 • De Nederlandse versie van Aladdin heeft gisteren in totaal zeven Musical Awards gewonnen. De musical werd uitgeroepen tot beste grote musical. Verder won Stanley Burleson als de Geest voor beste mannelijke hoofdrol en won Erik van Muiswinkel de award voor de beste vertaling.
 • We hebben het al eerder over Star Wars Celebration gehad, het grote meerdaagse Star Wars evenement dat dit jaar in Anaheim gehouden wordt. Inmiddels is het volledige programma bekend gemaakt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.