Galactic Starcruiser stijgt bijna op

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 24 januari 2021.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World is op zoek naar acteurs voor Star Wars: Galactic Starcruiser. Men zoekt acteurs die de rollen van cruise director en ship mechanic kunnen vervullen. Ook zoekt men acteurs die kunnen zingen voor de rol van galactic superstar. Voor deze rol wordt men omgetoverd tot Twi’lek.
 • Kevin uit Pixar’s Up is terug in Disney’s Animal Kingdom. Vooralsnog is de exotische vogel alleen op afstand te bewonderen en loopt ze nog niet los rond tussen de gasten zoals gebruikelijk was voor de coronapandemie.
 • Vorige week berichtten we al over de komst van Jessie’s Trading Post Store naar Toy Story Land in Orlando. Een gemiddelde parkbezoeker in augustus zal het meest blij zijn met deze uitbreiding van het themagebied: meer schaduw!
 • Afgelopen vrijdag was de start van de festiviteiten naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar in Disney’s California Adventure. Wat opvalt, naast de versieringen en het speciale etensaanbod, is het debuut van Raya uit Raya and the Last Dragon in Disneyland Resort.

Bioscoop en Disney+

 • De Moana serie (Vaiana in het Nederlands) van Walt Disney Animation Studios heeft een regisseur. De tijdens Investor Day 2020 aangekondigde serie zal door David G. Derrick Jr. geregisseerd worden. Derrick’s eerste project voor de studio was de film uit 2016. Door die ervaring werd zijn connectie met zijn Samoaanse roots dieper.
 • Casting nieuws voor de Star Wars serie Ahsoka! The Hollywood Reporter komt met het nieuws dat actrice Mary Elizabeth Winstead een rol in de serie heeft. Welke rol precies is niet bekend. De serie wordt door Dave Filoni geschreven en gaat deze lente in productie.
 • Lucasfilm zal zich de komende jaren gaan focussen op de franchises die ze al hebben in plaats van totaal nieuwe projecten. Hieronder vallen de Willow serie, de vijfde Indiana Jones film en de vele Star Wars films en series zoals het eerder genoemde Ahsoka en een nieuw seizoen van The Mandalorian.
 • Vorige week konden we melden dat de opnames van Black Panther: Wakanda Forever weer hervat waren. Inmiddels ligt het werk aan de sequel opnieuw stil. Dit keer vanwege een COVID-19 uitbraak. Meerdere cast- en crewleden zouden positief getest zijn, waaronder Lupita Nyong’o die Nakia speelt.
 • GoStreaming heeft een overzicht van wat we in februari op Disney+ kunnen verwachten. Naast klassiekers als Swiss Family Robinson (1940) en Hello, Dolly! (1969) valt vooral ook een parkgerelateerde titel op: vanaf 11 februari kunnen we genieten van Shanghai Disney Resort Grand Opening Gala.
 • Spider-Man: No Way Home blijft maar records breken. Inmiddels staat de film op nummer 6 in het lijstje met hoogste opbrengsten in de box-office wereldwijd.

Overig nieuws

 • Muziekliefhebbers die tevens fan zijn van The Book of Boba Fett kunnen hun hart ophalen: de muziek van de eerste vier afleveringen is nu beschikbaar op de verschillende muziekstreamingdiensten. De score is van Joseph Shirley en Ludwig Goransson (bekend van The Mandalorian) schreef thema’s voor de serie.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.