Zeven uur in de rij voor Figment popcorn?

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 17 januari 2021.

Nieuws uit de parken

  • De verkoop van een speciale Figment popcorn bucket in EPCOT afgelopen weekend was een enorm succes. Op het hoogtepunt was de wachttijd zo’n 7 uur. Helaas proberen sommigen er een slaatje uit te slaan: de popcorn buckets worden voor veel geld aangeboden op eBay. Eric Idle, die eerder nog de woede van DisTwitter over zich heen kreeg omdat hij zijn rol in Journey Into Imagination niet helemaal herinnerde, zag er de lol wel van in.

Bioscoop en Disney+

  • Tijdens de NFL Super Wild Card wedstrijd van vanavond Amerikaanse tijd op ABC en ESPN zal de eerste trailer van de Marvel serie Moon Knight te zien zijn. We zullen de trailer uiteraard morgen delen in de Daily Disney Roundup.
  • De opnames van Black Panther: Wakanda Forever zijn hervat. Die lagen stil nadat actrice Letitia Wright gewond raakte tijdens een stunt voor de film. Zij is nu hersteld. De verwachting is dat zij in de sequel een grotere rol zal spelen.
  • Sinds vorige week staat Marvel’s Eternals op Disney+, ook in het IMAX Enhanced formaat. Regisseur Chloé Zhao vertelt in onderstaande feuturette meer over de voordelen die dit specifiek heeft voor haar film.

Overig nieuws

  • Star Wars bedenker George Lucas en Lucasfilm President Kathleen Kennedy zullen tijdens de 33ste editie van de PGA Awards de Producers Guild of America Milestone Award ontvangen. Ze krijgen deze prestigieuze prijs voor hun individuele bijdrages aan de filmindustrie en hun gezamenlijke werk met Lucasfilm. In het verleden hebben ook Bob Iger en Walt Disney zelf deze award gekregen.
  • Een losse pagina uit een Spider-Man stripboek heeft op een veiling een record gebroken. De pagina waarop Spider-Man voor het eerst zijn zwarte pak draagt, is voor 3,4 miljoen dollar (ongeveer 2,9 miljoen euro) verkocht. Het veilinghuis Heritage Auctions heeft laten weten dat het de duurste losse stripboekpagina ooit is.
  • Disney en Archosaur Games komen met een online multiplayer game van Avatar voor Android en iOS. Het gaat om een shootergame die speciaal gemaakt is voor touchscreen apparaten. De titel zal Avatar: Reckoning zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.