Fantasyland in Parijs in de schijnwerpers

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 27 september 2021.

  • Disneyland Parijs brengt een eerbetoon aan Yves Ben Yeta. Hij was creatief directeur van Walt Disney Imagineering in Parijs en gaat nu na dertig jaar met pensioen. Zijn naam is toegevoegd aan het raam van de tandarts op Main Street. De vijf Imagineers Jeff Burke, Tim Delaney, Tom Morris, Eddie Sotto en Chris Tietz prijkten daar al.
  • Het Disney Parks Blog heeft een mooi overzicht van de Europese invloeden op de architectuur die we tegen komen in Fantasyland in Disneyland Parijs.
  • Ook in Disneyland Parijs lijkt langzaam maar zeker afscheid te worden genomen van de “dames en heren, jongens en meisjes” (via Sander). Gaat Michiel binnenkort weer een aantal nieuwe spreuken in moeten blaffen?
  • Disney heeft rechtszaken aangespannen om de rechten te behouden op Marvel personages als Iron Man, Ant-Man en Spider-Man. Erfgenamen van de bedenkers willen de rechten die ooit aan Marvel zijn overgedragen terugvorderen en verwijzen daarbij naar een Amerikaanse wet die dat mogelijk zou maken. Disney is van mening dat de rechten altijd al bij Marvel lagen.
  • Toen in februari van dit jaar Star werd toegevoegd aan Disney+, werd er in promotieuitingen ook veel nadruk gelegd op het Star merk. Dat wordt nu niet meer gedaan. Wellicht omdat sommige abonnees dachten dat je er extra voor moet betalen.
  • Sinds vorige week is Star Wars: Visions te streamen op Disney+. The Hollywood Reporter sprak met de producenten van de anime anthologieserie. Het was voor hen erg belangrijk dat de shorts authentiek Japans zouden worden.
  • We berichtten al eerder over de bouwwerkzaamheden in het Contemporary Resort. De lobby is inmiddels gereed en zie hoe stijlvol, klassiek en up to date het weer is. Check ook de entree van het nieuwe restaurant Steakhouse 71.
  • Voor de 50e verjaardag moet uiteraard één van de kroonjuwelen van het park er weer keurig bij liggen, en dus wordt de buitenzijde van Space Mountain in het Magic Kingdom netjes schoongemaakt.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.