Draak van Fantasmic! vat vlam in Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 24 april 2023.

Nieuws uit de parken

  • Het was het grote nieuws van dit weekend dat zelfs de Nederlandse pers gehaald heeft: brand in Disneyland. Kenners van de avondshow Fantasmic! weten dat Mickey aan het einde van de voorstelling Maleficent verslaat. Zaterdagavond lukte dat ook in Disneyland, alleen iets te goed… Tijdens de tweede voorstelling van de avond vatte de draak vlam, die daarna als een grote toorts uitbrandde. De show werd stilgelegd en de oevers van de Rivers of America werden ontruimd. Vooralsnog zal de show voorlopig niet terugkeren in het park. In een statement zegt Disneyland dat de oorzaak nog onderzocht wordt en dat vergelijkbare vuureffecten in de parken wereldwijd tijdelijk uitgeschakeld worden.
  • Een dagje Walt Disney World kan best warm zijn. Waar de meeste gasten dan uitwijken naar de waterparken of de zwembaden bij de hotels, maken sommige bezoekers een bijzondere keuze: in EPCOT werd de fontein van het Frankrijk paviljoen gebruikt als zwembad.
  • Het is op dit moment een stuk goedkoper om Genie+ aan te schaffen voor een trip naar Orlando: de prijs is naar 15 dollar per dag gezakt en is daarmee weer voor het introductietarief verkrijgbaar.
  • De meet & greet met Moana is geopend in Disney’s Animal Kingdom en was direct erg populair. Bezoekers stonden uren in de rij.
  • Afgelopen zaterdag vond de Europese galapremière van Guardians of the Galaxy Volume 3 in het Walt Disney Studios Park plaats. Zowel regisseur James Gunn als de acteurs waren te zien op de oranje loper die dwars door Avengers Campus liep. Na de vertoning van de film in Disney Village werden de gasten verrast met een exclusieve drone- en projectieshow op de Tower of Terror.

Bioscoop en Disney+

  • En over Guardians of the Galaxy Volume 3 gesproken: de eerste reacties op de film stromen via sociale media binnen. En die zijn zeer positief!
  • Slecht nieuws voor de fans van de serie National Treasure: Edge of History: die is namelijk na één seizoen al gecanceld door Disney.
  • Saw Gerrera zal ook te zien zijn in het tweede (en laatste) seizoen van de Star Wars serie Andor. Forest Whitaker, die het karakter speelt, heeft dat bevestigd aan Comicbook.com. Whitaker was in Rogue One voor het eerst te zien als Saw en speelde het personage ook in de animatieserie Rebels en de game Jedi: Fallen Order.
  • Zoals beloofd ook de nieuwe trailer van de serie American Born Chinese, die op 24 mei in première gaat op Disney+. In de serie zien we onder meer Oscarwinnaars Michelle Yeoh en Ke Huy Quan. In tegenstelling tot veel andere Disney+ series zullen alle afleveringen direct beschikbaar zijn.
  • De laatste tijd zijn er flink wat nieuwtjes die te maken hebben met de nieuwe Lilo & Stitch film. Nu blijkt ook dat Chris Sanders, die in de film en alle sequels de stem van Stitch insprak, in gesprek is om terug te keren.
  • Een mooi moment voor de volgers van de documentaireserie Welcome to Wrexham: de voetbalclub is gepromoveerd naar de League Two, de vierde voetbaldivisie van Engeland. Hoe trots de twee eigenaren daar op zijn, zie je in deze video.
  • Naar aanleiding van Earth Day heeft Disney de nieuwe Disneynature film Tiger aangekondigd. Deze zal volgend jaar te streamen zijn op Disney+.

Overig nieuws

  • Verdrietig nieuws: Barry Humphries, bekend als de bedenker van Dame Edna maar voor Disney-fans ook bekend als Bruce the Shark in Finding Nemo, is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.