Eerste Obi-Wan Kenobi trailer is hier!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 10 maart 2022.

Bioscoop en Disney+

 • Tijdens Disney’s jaarlijkse shareholder meeting is gisteren de eerste trailer van Obi-Wan Kenobi vertoond. In de serie keert Ewan McGregor terug in de titelrol. Vanaf 25 mei te zien op Disney+.
 • Via Entertainment Weekly zijn ook foto’s naar buiten gekomen van Obi-Wan Kenobi. We zien natuurlijk Ewan McGregor die ook op de cover staat. Verder zien we Joel Edgerton als Uncle Owen en Moses Ingram als Inquisitor Reva.
 • Tijdens dezelfde shareholder meeting hebben we ook de eerste foto gekregen van Tom Hanks als Gepetto in de live action versie van Pinocchio. De film is in september te zien, direct op Disney+.

Nieuws uit de parken

 • Bob Chapek had tijdens de shareholder meeting ook iets te zeggen over de parken. Zo sprak hij over de Mary Poppins attractie in EPCOT en de Avengers Quinjet-attractie in Avengers Campus. Chapek zei dat beide attracties door COVID-19 in de ijskast gezet zijn, maar dat deze misschien in de toekomst alsnog het levenslicht gaan zien.
 • Tijdens de Q&A vroeg een van de shareholders naar de Premier Annual Pass, een jaarpas die toegang gaf tot Disneyland Resort in Californië en Walt Disney World. Deze jaarpas keerde niet terug na de coronapandemie. Chapek zei te gaan kijken of het mogelijk is deze terug te brengen.
 • Vanaf 11 maart wordt het aanbod van Lightning Lane-attracties binnen Genie+ in Walt Disney World weer uitgebreid: er komt een speciale zone voor het kijken van de parade in het Magic Kingdom, aangeboden als Lightning Lane-reservering.
 • En over die parade gesproken: gisteren was weer de eerste keer sinds de pandemie dat Festival of Fantasy weer een rondje door het Magic Kingdom reed. Wel zijn er een aantal aanpassingen gedaan. Er zijn minder floats en dansers en er is gesneden in de muziek om bijvoorbeeld Zip-A-Dee-Doo-Dah niet meer in het park te laten horen.
 • Good Morning America, de ochtendshow van Disney’s zender ABC, heeft gisteren aandacht besteed aan de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs. In het segment vooral ook veel aandacht voor Hotel New York – The Art of Marvel.

Disney Cruise Line

 • Gasten aan boord van de Disney Wish kunnen een The Little Mermaid show bezoeken. Deze was al eerder aangekondigd, maar het Disney Parks Blog heeft nu concept art gedeeld.

Overig nieuws

 • Tijdens de shareholder meeting kwam ook de ‘Don’t Say Gay’ wet ter sprake. Deze keer sprak Bob Chapek zich wel uit tegen deze wet en dat ze achter de schermen geprobeerd hebben deze tegen te gaan, maar dat ze niet succesvol waren.
 • Disney wil een Human Rights Campaign (HRC) statement ondertekenen dat tegen dit soort wetgeving is en 5 miljoen dollar doneren aan LGBTQ+ organisaties waaronder HRC. Deze organisatie heeft echter gezegd geen geld van Disney te accepteren totdat ze waar maken wat ze nu zeggen.
 • Een interne brief van LGBTQIA+ werknemers bij Pixar is naar buiten gekomen. Zij reageren vooral op de memo die Chapek op maandag schreef. Daarin wordt onder andere beschreven hoe zij door Disney gedwongen zijn LGBTQIA+ representatie te schrappen uit hun films.
 • Ravensburger heeft een nieuw bordspel in de Villainous reeks aangekondigd. In Star Wars Villainous: Power of the Dark Side zullen spelers slechteriken als Darth Vader, Asajj Ventress, Kylo Ren en General Grievous tegen komen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.