Eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+ aangekondigd

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 4 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • Er was kort paniek in het Magic Kingdom gistermiddag toen Mickey’s Magical Friendship Faire werd afgebroken en Cinderella’s Castle na een brandalarm werd geëvacueerd. Even later werd het gebouw weer vrij gegeven en kon het leven in het park weer opgepakt worden.
 • Het zit er dik in dat we binnenkort ook geen coronapas of vaccinatiebewijs hoeven te laten zien om het Disneyland Resort Paris binnen te komen. Vanaf 14 maart wordt deze ook in Frankrijk afgeschaft.
 • De tweede aflevering van Pass Annuel Showtime is geweest. Nu beschikbaar met Engelse ondertiteling. In het programma is nog meer nieuwe merchandise aangekondigd ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs.
 • Het nieuwe themalied Un Monde Qui s’Illumine is nu in zijn volledigheid te streamen op de verschillende muziek streamers (via Jeffrey).
 • Een eerder aangekondigd merchandise item voor de dertigste verjaardag is het speciale zeeppompje met schuim in de vorm van een Mickey hoofd. DLP Report heeft het zeeppompje uitgeprobeerd.
 • Dit bijzondere concept art voor de alternatieve ingang van de Galactic Starcruiser (via Robin) vinden wij toch wel het delen waard.

Bioscoop en Disney+

 • De eerste Nederlandse Disney+ Original dramaserie is aangekondigd. De serie Nemesis is gebaseerd op het boek van Simon de Waal en zal geproduceerd worden door Pupkin. De serie van acht afleveringen wordt in het najaar van 2023 verwacht.
 • Volgens kwaliteitsmedium The Information komt Disney zeer binnenkort met een goedkopere variant van Disney+, waarbij gebruik wordt gemaakt van reclame (ads) voor en tijdens het streamen van films of series. Dit zou alleen voor Amerika gaan gelden.
 • 20th Century Studios gaat naast films voor de bioscoop ook steeds meer films produceren die rechtstreeks naar streaming gaan. De pandemie heeft dat voornemen iets vertraagd maar het is de bedoeling dat er tien Original Movies per jaar gemaakt gaan worden.
 • Kal Penn heeft zich gevoegd bij de cast van The Santa Clause, de nieuwe versie van de populaire film die op Disney+ moet verschijnen.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • De bekende set en costume designer Tony Walton is overleden. Hij is vooral bekend geworden door zijn ontwerpen voor Mary Poppins. Hij was destijds ook de man van Julie Andrews en kwam op die manier op de radar van Walt zelf. Hij is 87 jaar oud geworden.
 • De AIDS Healthcare Foundation (AHF) heeft in een nieuw reclamespotje Disney direct aangesproken. Ze willen dat Disney zich uitspreekt tegen de “Don’t Say Gay” wet in Florida.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.