Eerste beelden van nieuwe World of Color show

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 6 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland start de viering van de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company op 27 januari met het debuut van World of Color – ONE. Het is voor het eerst dat een avondshow in Disneyland karakters en muziek gebruikt van Walt Disney Animation Studios, Pixar, Marvel en Star Wars in dezelfde productie. Er zal gebruik gemaakt worden van een virtuele wachtrij. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden.
 • De Figment popcorn emmer keert dit jaar terug tijdens het EPCOT International Festival of the Arts. Vorig jaar ontstond er een enorm lange rij om dit merchandise item te bemachtigen.
 • Januari is vaak een maand waarbij veel attracties in onderhoud gaan in Walt Disney World. Zo ook Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios. De schacht die open bleef tijdens de eerdere renovatie gaat nu dicht voor onderhoud. Als je meer wilt weten hoe dit precies werkt bij deze attractie, kijk dan deze video eens!
 • Met de komst van het After Hours-event naar de Disney’s Hollywood Studios is een belangrijke vraag: is Rise of the Resistance, de attractie die afgelopen week nog een wachttijd van meer dan 300 minuten aantikte, een walk-on tijdens de exclusieve avondopenstelling? Blog Mickey heeft het antwoord.
 • De prijs van Genie+ is, nu het kerstseizoen voorbij is, enorm gedaald. De prijs ligt nu rond de 20 euro, terwijl de prijs op het hoogtepunt 29 dollar was.
 • Er hebben zich nog eens vier ex-Cast Members aangesloten bij een aanklacht tegen Disney. Ze waren het niet eens met Disney’s COVID-19 vaccinatie- en mondkapjesbeleid.
 • Natacha Rafalski is het jaar begonnen met een rondje door de parken om een praatje te maken met de verschillende Cast Members.
 • De renovatie van het Disneyland Hotel in Parijs gaat gestaag door. Deze week is de verlichting aangebracht op de vernieuwde daken.
 • Het Disney Parks Blog geeft een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de Disney Winter Magic Cavalcade in Shanghai Disney Resort.

Bioscoop en Disney+

 • Strange World stelde teleur in de bioscoop, maar doet het nu erg goed op Disney+. De film is namelijk de meest bekeken film op de streamingdienst. Het lijkt er dus op dat veel mensen bewust gewacht hebben tot de film beschikbaar was op Disney+.
 • Volgens een gerucht werken Jon Favreau en Dave Filoni aan nog een spin-off serie van The Mandalorian met de codenaam Ghost Track 17. Naast het al verschenen The Book of Boba Fett krijgen we dit jaar eerst nog de spin-offs Ahsoka en Skeleton Crew.
 • James Cameron geeft een tipje van de sluier over Avatar 3. Daarin krijgen we een andere cultuur te zien. “Het vuur wordt vertegenwoordigd door de ‘Ash People’. Ik wil de Na’vi van een andere kant laten zien omdat ik tot nu toe alleen hun goede kanten heb laten zien.”
 • Overigens is Avatar: The Way of Water inmiddels qua bioscoopopbrengst voorbij Top Gun: Maverick. Het is daarmee nu officieel de meest succesvolle film van 2022.

Overig nieuws

 • Op 8 februari organiseert The Walt Disney Company een earnings call. De eerste sinds de terugkeer van Bob Iger als CEO. Deze is ook live te volgen.
 • Opnieuw een update van Jeremy Renner vanuit het ziekenhuis. Hierin is te zien hoe hij een ‘spa-behandeling’ krijgt van zijn moeder en zus. De Marvel acteur raakte zwaargewond door een ongeluk tijdens het sneeuw schuiven.
 • Strikt genomen is het geen Disney nieuws, maar het is wel een belangrijke ontwikkeling in Orlando: Universal heeft aangekondigd een station van de Sunshine Corridor, een nieuwe trein tussen Miami, Fort Lauderdale en binnenkort Orlando International Airport, te openen bij het Orange County Convention Centrum. Dit ligt vlak bij het terrein van Universal en is daarmee een nieuwe stap in de uitbreidingsslag die Universal is gestart. Een saillant detail is dat Disney ook in gesprek is geweest voor een station bij Disney Springs, maar dat plan is gecanceld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.