Een rondje bouwupdates uit Orlando

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 4 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Vandaag (maandag) zou er wel eens nieuws kunnen worden aangekondigd over Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Vlak voor het weekend werd er een cryptisch filmpje op het Instagram-account van Disney Parks geplaatst dat hiernaar hintte. Misschien een openingsdatum?
 • Dan een rondje bouwupdates in Orlando. De werkzaamheden bij Journey of Water lopen lekker door, de experience krijgt steeds beter vorm. Bij TRON Lightcycle Run is het eerste gedeelte van het dak afgewerkt. Ook de wandelpaden en de treintunnel zijn inmiddels goed zichtbaar. En de zuil waar het Nova Corps-ruimteschip op rust en de grond om het schip heen zijn bijna volledig afgewerkt.
 • Het theater is vernieuwd, de show is aangepast en inmiddels zijn de repetities bezig: volgens Blog Mickey kunnen we binnenkort een aankondiging verwachten over de heropening van Fantasmic! in Disney’s Hollywood Studios.
 • Een verblijf aan boord van de Galactic Starcruiser is duur. En aangezien het verhaal dat zich afspeelt in grote lijnen steeds hetzelfde is, is de herhaalfactor laag. Toch denken Imagineers aan het implementeren van speciale evenementen. Zoals bijvoorbeeld de in-universe feestdag Life Day. Die zouden een tweede bezoek aantrekkelijker moeten maken.
 • En over de Galactic Starcruiser gesproken: een nieuwe aflevering van Dispatches from the Halcyon, met design als thema, is verschenen op het YouTube kanaal van Star Wars.
 • De Cast Members in Parijs maken zich op voor de officiële verjaardag van het park, op 12 april aanstaande. Zo maakten ze de Opening Day foto uit 1992 na:

Bioscoop en Disney+

 • In een nieuwe promo voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de kaartverkoop aangekondigd. Deze start op woensdag, maar dit geldt nog niet voor Nederland. Pathé heeft via Twitter laten weten dat de kaartverkoop hier op 19 april pas zal starten.
 • In Moon Knight speelt het oude Egypte een belangrijke rol. In onderstaande featurette vertellen cast en crew over de historische nauwkeurigheid die toegepast is bij het maken van de serie.
 • Disney heeft de trailer vrijgegeven voor The Quest. Dit bijzondere project is een mix van reality en fantasy. Acht echte tieners komen terecht in de fictieve wereld Everealm. Ze moeten strijden om dit koninkrijk te redden.
 • Disney+ heeft voor Nederland een paar aankondigingen gedaan. Zo is vanaf 6 april de comedyserie Single Drunk Female te zien. En binnenkort kun je ook kijken naar de FX serie Under the Banner of Heaven met Andrew Garfield in de hoofdrol.

Overig nieuws

 • Het wordt er niet gezelliger op in Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft aangegeven ‘ontvankelijk’ te zijn voor het idee van het intrekken van de 1967 Reedy Creek Improvement Act. Deze wet regelt dat een groot deel van het terrein waar Walt Disney World op ligt een eigen district is, waar Disney met soepele regels te maken heeft omtrent bouwen, voorschriften en andere regels die strenger zijn in de omliggende county’s. In ruil hiervoor betaalt Disney zelf voor alle voorzieningen, zoals een brandweer, een waterzuiveringsinstallatie en het wegennet. Het dreigement van de gouverneur is de zoveelste reactie in de oplopende discussie rondom recente wetgeving in Florida.
 • Estelle Harris, de actrice die de stem van Mrs. Potato Head verzorgde in Toy Story, is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden.
 • Vannacht Nederlandse tijd zijn de Grammy Awards uitgereikt. Verschillende Disney projecten zijn in de prijzen gevallen waaronder Pixar’s Soul in de categorie “Best Score Soundtrack for Visual Media”.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.