Een nieuwe blik op TRON Lightcycle Run

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 9 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • Via het Instagram account van Walt Disney Imagineering hebben we beelden gekregen van binnen in de TRON Lightcycle Run in Walt Disney World. Angela Wu (Assistant Construction Manager) geeft uitleg.
 • Op maandagavond had Walt Disney World te maken met hevige regenval waardoor er overstromingen ontstonden. Een BBC journalist was in de parken en heeft beelden online gezet.
 • In Disneyland Anaheim is het Disneyland After Dark: Villains Nite evenement van start gegaan. Op zo’n avond kunnen gasten veel villain characters ontmoeten die normaal gesproken niet vaak te zien zijn in de parken. Laughing Place heeft foto’s verzameld.
 • Op 5 april zal in Tokyo Disney Resort het Toy Story hotel openen. De Oriental Land Company heeft nu foto’s vrijgegeven van de Slinky Dog Park courtyard.
 • Ook is het nu door de Oriental Land Company bevestigd dat later dit jaar de Halloween en kerst vieringen terug zullen keren in het resort. Deze ntbraken uiteraard vanwege de coronapandemie.

Bioscoop en Disney+

 • Componist Michael Giacchino (bekend van onder andere Ratatouille, Rogue One en Spider-Man: No Way Home) ontvangt momenteel veel complimenten voor zijn muziek voor concurrent DC’s The Batman. In een artikel over die film wordt gesuggereerd dat hij momenteel aan het werk is als regisseur voor een Marvel TV project. Dit zou om Werewolf by Night gaan.
 • High School Musical: The Musical: The Series keert later dit jaar terug voor een derde seizoen. Disney heeft gisteren drie nieuwe castleden bekend gemaakt met daarbij een beschrijving van hun personages.
 • Gisteren was het Internationale Vrouwendag. In onderstaande video heeft Disney+ de vrouwelijke personages in de spotlights gezet.

Overig nieuws

 • De controversiële ‘Don’t Say Gay’ wet is goedgekeurd door de Senaat in Florida. Veel queer en LGBTQI+ werknemers bij Disney zijn alles behalve blij met de manier waarop het bedrijf en Bob Chapek gereageerd hebben. Deze werknemers kwamen met een gezamenlijk statement gericht aan hun werknemer, The Walt Disney Company.
 • De musical actrice Jade Ewen (Jasmine in Aladdin in Londen) sleept Disney voor de rechter. Ze stelt dat haar tegenspeler zo luid zong dat zij ook gedwongen was hard te zingen. Hierdoor moest ze op vrije dagen haar stem sparen. Ook werden er knobbels en een poliep aangestroffen op haar stembanden. Ze vindt dat ze daardoor inkomsten is misgelopen en eist daarom omgerekend 240.000 euro.
 • De Washington Post pakt uit met een longread over de strategie van the Walt Disney Company van de afgelopen twee jaar. Len Testa en Robert Niles komen o.a. aan het woord.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.