Disneyland brengt eerbetoon aan Make-A-Wish

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 1 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disney en Make-A-Wish werken al vele jaren samen en die samenwerking krijgt nu een speciaal eerbetoon in de vorm van drie ramen in Main Street U.S.A. in Disneyland. Het is de eerste keer dat een non-profit organisatie zo’n eerbetoon krijgt.
  • In Disneyland Parijs was er een speciale pre-parade voor Make-A-Wish ter gelegenheid van World Wish Day.
  • Ter ere van Disney100 heeft de Ink & Paint afdeling van Walt Disney Animation Studios een kunstwerk geproduceerd met gebruik van traditionele inkt- en verftechnieken. Het kunstwerk heet Time Flies: Celebrating 100 Years en heeft een gelimiteerde oplage van 100. Het zal te koop zijn bij Disneyana in Disneyland en ook in Walt Disney World.
  • Chris Pratt heeft een grap uitgehaald met bezoekers van Guardians of the Galaxy – MissionBreakout. Bezoekers dachten dat ze met een AI van Pratt spraken. De grap was onderdeel van Jimmy Kimmel Live.
  • In Walt Disney World heeft nieuwe lightsaber onderdelen tentoongesteld. Deze kunnen bezoekers van Savi’s Workshop in Galaxy’s Edge kiezen voor hun eigen lightsaber.
  • Oriental Land Company en Japan Airlines hebben voor de veertigste verjaardag van Tokyo Disney Resort een speciaal vliegtuig ontworpen. Het vliegtuig gaat JAL Colorful Dreams Express heten en het design bevat Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto in hun outfits voor de veertigste verjaardag.
  • Shanghai Disney Resort organiseert deze maand Marvel Fan Fest. Mickey & Friends hebben speciale outfits en er is merchandise en eten & drinken.

Bioscoop en Disney+

  • Het derde seizoen van Only Murders in the Building heeft een releasedatum. Steve Martin heeft namelijk laten weten dat dit op 8 augustus zal zijn.
  • De Marvel Studios film Blade heeft een nieuwe schrijver. Het gaat om Nic Pizzolatto. Hij en hoofdrolspeler Mahershala Ali werkten eerder samen aan de HBO serie True Detective.
  • Vanaf woensdag is Guardians of the Galaxy Volume 3 in de bioscoop te zien. Voor iedereen die niet meer precies weet wat er met de personages tot nu toe gebeurd is in de MCU, heeft Disney+ nieuwe afleveringen van Marvel Studios Legends.
  • De kijkcijfers van de seizoen 3 finale van The Mandalorian zijn hoger dan die van de seizoen 2 finale. Echter zijn ze nog wel lager dan de seizoensfinales van The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi.
  • Damon Lindelof was in eerste instantie aangenomen om de door Sharmeen Obaid-Chinoy geregisseerde Star Wars film te schrijven. Maar hij werd verzocht te vertrekken waarna Steven Knight zijn plek over nam. Ook al is het deze keer niet gelukt, Lindelof zou nog steeds graag terugkeren omaan een Star Wars project te werken.

Overig nieuws

  • Walt Disney Records heeft de soundtrack van de game Star Wars Jedi: Survivor uitgebracht. Er is ook een begeleidende soundtrack met de titel Sounds From the Galactic Skylanes.
  • The Late Late Show met James Corden is gestopt. Ter gelegenheid van dit afscheid hebben Corden en Tom Cruise in de musicalversie van The Lion King gespeeld als Timon en Pumbaa.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.