Disney werknemers demonstreren voor LGBTQ+ rechten

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 23 maart 2022.

Nieuws uit de parken

  • Een kleine opstopping in het Magic Kingdom gistermiddag, nadat een Trolley Car uit de rails was gelopen op Main Street. Gelukkig was er weinig aan de hand en was alleen de geplande cavalcade iets vertraagd.
  • Nadat we eerder al foto’s van de testen van WEB Slingers zagen heeft DLP Report nu de beelden van de testen van het grote scherm rondom de Iron Man-achtbaan op Avengers Campus in Parijs.
  • DLP Report meldt vanmorgen dat de laatste corona-restricties in Parijs worden opgeheven. Zo keren Meet and Greets zonder afstand weer terug vanaf 1 april en zijn Auberge de Cendrillon en Plaza Gardens vanaf 31 maart weer geopend voor Character Dining.
  • Tijdens het verblijf aan boord van de Galactic Starcruiser vindt er een gevecht plaats tussen Rey en Kylo Ren. Hierin is de “echte” lightsaber te zien maar deze moet omgewisseld worden voor een exemplaar dat in een gevecht gebruikt kan worden. Die omwisseling gaat nu een beetje onhandig, maar blijkt tijdelijk te zijn. Er wordt gewerkt aan een betere oplossing.
  • Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is nu al toegevoegd aan de plattegrond in de My Disney Experience app en op de website. De opening wordt eind mei verwacht.

Bioscoop en Disney+

  • GoStreaming heeft alle titels verzameld die in april toegevoegd worden aan Disney+ in Nederland. Zo kunnen we vanaf 1 april al kijken naar Bohemian Rhapsody, de film over Queen. Andere opvallende titels zijn The Kardashians, The Dropout en Sketchbook.
  • Gisteren meldden we dat actrice Rachel Zegler niet uitgendigd was voor de uitreiking van de Oscars. Inmiddels lijkt het er op dat ze er toch bij zal zijn, dit keer om een aankondiging te doen.

Overig nieuws

  • Gisteren was de dag van de grote walkout binnen The Walt Disney Company. Dit werd gedaan als reactie op de manier waarop het bedrijf is omgegaan met de ‘Don’t say gay’ wet in Florida.
  • Volgens een artikel in The New York Times had het leiderschap binnen de afdeling Disney Parks, Experiences, and Products erop aangedrongen dat Disney zich publiekelijk zou uitspreken tegen de ‘Don’t say gay’ wet. Maar dit is uiteraard niet gebeurd.
  • Verschillende social media accounts van Disney waaronder ook Walt Disney Imagineering en Disney+ hebben gisteren berichten geplaatst waarin steun uitgesproken wordt aan de LGBTQ+ werknemers en fans.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.