Disney ontvangt 147 Primetime Emmy nominaties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 13 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Voor de derde keer in bijna twee jaar is een van de boomstammetjes uit Splash Mountain in Walt Disney World tijdens de rit gezonken. De attractie wordt binnenkort omgebouwd naar Tiana’s Bayou Adventure.
 • Eerder deze week kon je in de Daily Disney Roundup lezen dat zangeres Gloria Estefan een bezoek bracht aan Guardians of the Galacy: Cosmic Rewind in EPCOT. In een video op het YouTube kanaal van Disney Parks vertelt de zangeres hoe speciaal ze het vindt dat een nieuwe generatie door de attractie kennismaakt met haar liedje “Conga”.
 • Tomorrowland in Anaheim zal in de komende jaren een transformatie doormaken. Het gerucht gaat dat als onderdeel daarvan de PeopleMover terug zal keren.
 • Jacob Batalon die Ned speelt in de Spider-Man films was in Avengers Campus in Disney California Adventure. Daar ontmoette hij, hoe kan het ook anders, Spider-Man.

Bioscoop en Disney+

 • The Walt Disney Company heeft in totaal 147 nominaties ontvangen voor de 74ste editie van de Primetime Emmy Awards. Daarvan zijn er 92 voor Disney’s streamingdiensten Disney+ en Hulu. De serie met de meeste nominaties (17) is Only Murders in the Building. Bekijk hier het volledige overzicht.
 • Lucasfilm ontving in totaal vijf nominaties. Vier voor The Book of Boba Fett en een voor de anime anthologieserie Star Wars: Visions.
 • Marvel Studios heeft voor Moon Knight, Loki, Hawkeye en What…If? gerzamenlijk 19 nominaties gekregen. Opvallend daarbij is dat acteur Chadwick Boseman postuum een nominatie gekregen heeft voor zijn voice over werk in What…If?
 • Alden Ehrenreich zal een belangrijke rol gaan spelen in de Marvel serie Ironheart. Dat heeft Deadline bekendgemaakt. Ehrenreich is bij het grote publiek vooral bekend als de jonge Han Solo in Solo: A Star Wars Story.
 • Naast een nieuwe acteur in de MCU zouden er ook een paar acteurs terug kunnen keren. Zoals Krysten Ritter (Jessica Jones) in She-Hulk: Attorney at Law. Ook Hailee Steinfeld (Kate Bishop) zien we waarschijnlijk binnenkort opnieuw in de MCU.

Overig nieuws

 • Het Disney Music Emporium Pavilion keert terug naar de D23 Expo. Bezoekers kunnen daar onder andere exclusieve muziekuitgaven aanschaffen van bijvoorbeeld Marvel en Lucasfilm. Ook is er een panel waar componisten geïnterviewd worden.
 • Hot Toys produceert zeer gedetailleerde action figures. Voor hun Summer Showcase heeft het bedrijf drie nieuwe figuren aangekondigd: Spider-Man (Andrew Garfield), Wolverine en Obi-Wan Kenobi.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.