Disney is gouverneur DeSantis te slim af

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 30 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs is gestopt met de verkoop van alle jaarpassen. Het is nog wel mogelijk je jaarpas te verlengen. Er komt een nieuw assortiment aan jaarpassen, ongetwijfeld met een hoger prijskaartje.
 • Avengers Campus in Parijs zal op 22 april de locatie zijn voor een privé gala evenement dat in het teken staat van de release van Guardians of the Galaxy Volume 3. Het Walt Disney Studios Park sluit die dag om 19:00 en er is die avond geen Avengers: Power the Night.
 • Cast Members van Walt Disney World hebben ingestemd met een nieuw contract. Meer dan 12.500 Cast Members hebben hun stem uitgebracht. Daarvan stemde 97% ja. In een statement zegt Walt Disney World President Jeff Vahle erg blij te zijn met de overeenkomst.
 • Gasten in Tokyo Disneyland kunnen vanaf 15 april Disney Premier Access aanschaffen voor de parades Disney Harmony in Color en Tokyo Disneyland Electrical Parade: DreamLights. Ze krijgen dan een speciale plek om de parades te bekijken.
 • In het Zootopia themagebied, dat in aanbouw is in Shanghai Disneyland, is voor het eerst de verlichting aan gezet.
 • Later dit jaar opent World of Frozen in Hong Kong Disneyland. Disney heeft alvast drie posters onthuld. Een voor het themagebied zelf en ook voor elke attractie (Frozen Ever After en Wandering Oaken’s Sliding Sleighs) een eigen poster.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ heeft aangekondigd dat hun nieuwe Original film vanaf 12 mei te streamen is. De film heet Crater. Een eerste foto is vrijgegeven.
 • De Marvel Studios film Thunderbolts heeft een nieuwe schrijver. Lee Sung Jin (bekend van de Netflix serie Beef) neemt het stokje over van Eric Pearson die eerder onder andere de Black Widow film en de Agent Carter serie schreef voor Marvel.
 • Volgens TVLine is Demetrius Grosse gecast in Marvel’s Wonder Man serie voor Disney+. Eerder is Yahya Abdul-Mateen II gecast in de titelrol. Grosse speelt zijn broer.
 • Volgens Deadline keren Karan Soni en Leslie Uggams terug in Deadpool 3. Zij zijn opnieuw te zien als Dopinder, de taxi chauffeur, en Blind Al, Deadpool’s huisgenoot. Zij speelden die rollen ook in de eerste twee films.
 • Sony werkt aan een korte animatiefilm die zich afspeelt in de wereld van Spider-Man: Across the Spider-Verse. Deze gaat The Spider Within heten en gaat over Miles Morales die worstelt om de balans te vinden tussen zijn verantwoordelijkheden als tiener, vriend en student en zijn leven als superheld.
 • Van de Disney+ serie American Born Chinese is een nieuwe poster verschenen. Ook verschijnt er een special edition van de graphic novel waarop de serie gebaseerd is.
 • Op 2 mei gaat de National Geographic serie A Small Light van start. Deze is op dezelfde dag te streamen op Disney+. Op het YouTube kanaal van National Geographic is een korte making of gepubliceerd.
 • Op donderdag 6 april zendt ABC een interview van een uur uit met Jeremy Renner. Hierin gaat Diane Sawyer in gesprek met de acteur over zijn ongeluk en de revalidatie. Deze special zal een dag later ook op Hulu en Disney+ verschijnen. Een eventuele release buiten de Verenigde Staten is nog niet bekend.

Disney Cruise Line

 • Dit jaar viert de Disney Cruise Line de vijfentwintigste verjaardag. Dit wordt onder andere gevierd met nieuwe outfits voor Mickey en Minnie.

Overig nieuws

 • Het recent door gouverneur Ron DeSantis benoemde bestuur van het nieuwe Central Florida Tourism Oversight District is niet blij met een aantal juridische afspraken die de afgelopen maanden gemaakt zijn. Ze beweren dat hierdoor Disney de komende 30 jaar de dienst blijft uitmaken in het district. DIt is wat Disney zegt in een statement: “All agreements signed between Disney and the District were appropriate, and were discussed and approved in open, noticed public forums in compliance with Florida’s Government in the Sunshine law.” Nog een interessant feitje: De overeenkomst die de rechten van het nieuwe bestuur beperkt, is van kracht tot 21 jaar na de dood van de laatste overlevende van de afstammelingen van Koning Charles III.
 • Disney heeft Ike Perlmutter ontslagen. Hij was de chairman van Marvel Entertainment. Hij had niets meer te maken met de Marvel films sinds 2015 of de series sinds 2019. Hij was het niet eens met Bob Iger en Kevin Feige over de kosten. Iger koos de kant van Feige. Recent drong Perlmutter er nog op aan om de activistische investeerder Nelson Peltz in de raad van bestuur van The Walt Disney Company te laten plaatsnemen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.