Dertigste verjaardag begonnen in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 7 maart 2022.

Nieuws uit de parken

Disneyland Parijs
 • Het eerste deel van de Daily van vandaag zal volledig in het teken staan van de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Disneyland Parijs, waar de festiviteiten ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van start zijn gegaan. Een van de speciale toevoegingen is de droneshow Disney D-Light voorafgaand aan Illuminations. Bekijk hier de hele droneshow via Laughingplace. Hieronder een stuk video van Donalteur Nico, die ter plaatse was.
Een stukje van de droneshow (Bron: Donalteur Nico)
 • Het lijkt er op dat ze in Parijs eindelijk geluisterd hebben naar D-Tales! Er zijn voor 5 euro nu Pineapple Whips beschikbaar! Volgens DLPReport heeft de leverancier aangegeven dat het een échte Dole Whip betreft.
 • En daar is ze dan! Minnie in haar broekpak ontworpen door Stella McCartney. Gasten kunnen haar ontmoeten in het Studio Theater in het Walt Disney Studios park.
 • Wie anders dan Donalteur Carmen heeft ons het hele weekend op de hoogte proberen te houden van al het nieuwe voedsel in de parken. Het was voor ons echt te veel op bij te houden, dus hebben we er een aantal uit gepikt: De Turkey Leg (alhoewel een kleinere variant) is binnenkort beschikbaar. De kleine Mickey wafel varianten, madelaines, beignets, cupcakes in de Cookie Kitchen, de “waffle on the stick”, de Mickey Ice Cream Bar en héél veel ijs zijn nu al te proberen.
 • D-Tales’ eigen Michiel was ter plaatse en zal in de komende aflevering vast (nog) héél veel meer vertellen over de viering, maar kan je echt niet wachten? DLP Report heeft alvast het complete overzicht.
 • In Avengers Campus wordt ondertussen doorgewerkt om alles gereed te maken voor de opening komende zomer. Op het Spider-Man gebouw is het WEB logo aangebracht op de gevel.

Andere parken
 • Ondanks over het algemeen positieve recensies hebben een aantal mensen hun verblijf aan boord van de Galactic Starcruiser geannuleerd. Vorige week waren maart en april volledig volgeboekt, maar nu zijn een aantal data weer beschikbaar.
 • Op het officiële YouTube kanaal van Star Wars is de videoserie Dispatches From the Halcyon van start gegaan. In de eerste aflevering staat het verhaal centraal.

Bioscoop en Disney+

 • Een nieuwe Alien film is in de maak bij 20th Century Studios. Deze zal direct te zien zijn op Hulu in de Verenigde Staten en bij ons op Disney+. Ridley Scott die de eerste film uit 1979 regisseerde zal deze film produceren. Eerder werd een Alien serie van FX aangekondigd voor Hulu en Disney+.
 • Op vrijdag verschijnt de Pixar film Turning Red op Disney+. In onderstaand fragment stelt het hoofdpersonage Meilin Lee zichzelf even voor.

Overig nieuws

 • De game Star Wars: Eclipse lijkt problemen te hebben. De game wordt door Quantic Dream ontikkeld, maar die hebben te maken met beschuldigingen van racisme, seksisme, homofobie en een giftige werksfeer. Hierdoor lijken ze moeite te hebben met het aantrekken van nieuw personeel. De release zou niet eerder dan over 5 tot 6 jaar verwacht worden.
 • Voormalig Imagineer Joe Rohde heeft als een van de eersten de Conservation Legacy Award ontvangen. Gegeven door het Disney Conservation Fund. Hij heeft de award gekregen voor zijn inzet voor wilde dieren en de natuur.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.