De evenementen keren terug in Amerikaanse parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 december 2021.

Nieuws uit de parken

 • Nadat de opening van de kerstoverlay van It’s a Small World eerder werd uitgesteld vanwege een overstroming in de attractie, heeft Disneyland Anaheim nu aangegeven dat de attractie volgende week open gaat.
 • Stephanie Beatriz speelt Mirabel in Encanto. Recent heeft ze haar personage in levenden lijve ontmoet als onderdeel van Disney ¡Viva Navidad! in Disney California Adventure.
 • Twee andere populaire evenementen keren in 2022 terug in Disney Californa Adventure. Van 21 januari tot en met 13 februari zal het Lunar New Year gevierd worden. Het Food & Wine Festival is er weer van 4 maart tot en met 26 april.
 • Groot nieuws uit Orlando: de trams op de parkeerplaatsen van Walt Disney World keren terug! Deze maand zullen de trams bij het Magic Kingdom weer worden opgestart, de trams bij de andere parken zullen later in 2022 volgen. De trams zijn afwezig sinds de heropening van Walt Disney World in de zomer van 2020. Zelfs Stephen Colbert besteedde in zijn avondshow aandacht aan de voortdurende afwezigheid.
 • In 2021 wordt Living With the Land in EPCOT opnieuw omgetoverd tot Living With The Land: Merry and Bright Nights. Voor het eerst sinds 2006 is er ook een nieuw verhaal aan de lay-over toegevoegd.
 • Walt Disney World gaat een eigen feestdag krijgen in Orlando. De burgemeester heeft 3 december uitgeroepen tot Walt Disney World Day. De reden is dat het resort al 50 jaar lang kinderen en families blij maakt. En ook geeft Walt Disney World veel geld aan lokale goede doelen.
 • Steeds meer winkels in Walt Disney World en Disneyland krijgen mobile checkout, na een ogenschijnlijk succesvolle testperiode die exact 365 dagen geleden startte in Mouse Gear in EPCOT.

Win kaarten voor Encanto en West Side Story

Zoals deze week beloofd in D-Tales mogen we van Disney Nederland wat leuke prijzen weggeven:

 • 2 bioscoopkaartjes voor Encanto
 • 2 bioscoopkaartjes voor West Side Story, inclusief een tof goodiepakket!

Wat moet je doen? Deel op Twitter, Facebook of Instagram de tip om D-tales te luisteren. Mention of link hierbij naar ons (@dtalesnl op de socials of www.d-tales.nl).

Stuur een screenshot van je ‘post’ naar prijsvraag@d-log.nl en laat ons weten wat je graag wil winnen (Encanto of West Side Story tickets). Vergeet ook niet je naam en adresgegevens mee te sturen!

Bioscoop en Disney+

 • Er zijn twee nieuwe afleveringen aangekondigd voor Marvel Studios: Assembled waarin een blik achter de schermen getoond wordt bij producties binnen de Marvel Cinematic Universe. De nieuwe afleveringen zullen over Eternals en Hawkeye gaan en verschijnen in ieder geval in Latijns Amerika op respectievelijk 22 en 29 december op Disney+.
 • Met de overname van 20th Century Fox kreeg Disney ook de Ice Age franchise in bezit. In januari verschijnt daarom The Ice Age Adventures of Buck Wild op Disney+. De eerste poster is nu vrijgegeven.

Disney Cruise Line

 • Op Instagram heeft Walt Disney Imagineering een update gegeven over de bouw van de Disney Wish. De bouw zelf is nu bijna klaar, maar aan het interieur moet nog wel het een en ander gebeuren.

Overig nieuws

 • Voormalig CEO van The Walt Disney Company Bob Iger is geïnteresseerd in het kopen van de Phoenix Suns, een basketbalteam dat meespeelt in de NBA. Het team is ongeveer 1,8 miljard dollar waard.
 • Stage Entertainment gaat de Disney musical Aida terugbrengen naar Nederland. Dit blijkt uit een auditieoproep. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de musical met muziek van Elton John en Tim Rice te zien zal zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.